Başkan Seçer, Meski Scada Merkezi’ni Ziyaret Etti; “Yaptığımız Çalışmalar Ve Aldığımız İlave Önlemler Sayesinde Çok Muhtelif Noktalar Dışında Herhangi Bir Su Kesintimiz Yok”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, MESKİ İleri Teknoloji İzleme ve Kontrol Merkezi’ni ziyaret ederek, son günlerde kentte yaşanan su sıkıntıları hakkında bilgi aldı.

10 Haziran 2024 Pazartesi, 17:45
Başkan Seçer, Meski Scada Merkezi’ni Ziyaret Etti; “Yaptığımız Çalışmalar Ve Aldığımız İlave Önlemler Sayesinde Çok Muhtelif Noktalar Dışında Herhangi Bir Su Kesintimiz Yok”
-

Sıcaklıkların son günlerde mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve öngörülemeyen nüfus artışından kaynaklı olarak Toroslar ve Yenişehir ilçelerinin üst kotlarında aşırı tüketimden dolayı su temininde yaşanan yetersizlikler hakkında bilgi alan Seçer, vatandaşlara da aşırı su tüketimi konusunda dikkatli olma çağrısında bulundu.
 
Başkan Seçer, kuraklığın ve mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklık etkileri ile aşırı su tüketimine bağlı olarak su temininde yaşanan olumsuzlukları azaltabilmek adına vatandaşlara seslenerek, su tasarrufu bilinciyle hareket edilmesinin öneminden söz etti. Seçer, “An itibariyle bu zorlukları da büyük bir oranda gidermiş durumdayız. Yaptığımız bazı çalışmalar, aldığımız ilave önlemler sayesinde an itibariyle şu anda çok muhtelif noktalar dışında herhangi bir su kesintimiz yok” dedi. 
 
Vatandaşlara seslenen Seçer, “Suyun değerli olduğunu bilmek durumundayız. Özelikle bayram döneminde susuzluk yaşamak istemiyorsak lütfen suyu dikkatli kullanalım. Bahçe sulamasında içme suyumuzu lütfen kullanmayınız, araçlarınızı hortumları takıp suyu ziyan edecek şekilde yıkamayınız, hortumları takıp sokağı, bahçenizi, terasınızı yıkayıp suyumuzu zayi etmeyiniz. Suyumuzu gereksiz yere tüketmeyiniz” diye uyarıda bulundu.
 
Suyun değerini bilmenin öneminden söz ederek, suyu ihtiyacımız kadar kullanmanın ve korumanın önemine dikkat çekerek, “Umut ediyorum yaptığımız yatırımlarla da önümüzdeki günlerde bu dönemde yaşadığımız dönemsel sorunları da ortadan kaldıracağız” dedi.
 
Mersin merkezin tükettiği suyun yüzde 85’ini Tarsus’taki Berdan Barajı’ndan aldığını da sözlerine ekleyen Seçer, “Şu anda terfilerde motorlarımız tam kapasite çalışıyor. Saatte tam kapasite 11 bin metreküp su şehre giriyor. Günlük 250 bin metreküpe tekabül ediyor ve bu su geldiği gibi tüketiliyor. Akşam yaptığımız bazı hamlelerle depolarımızı tekrar doldurup, günlük sizin su sıkıntısı yaşamanızı önlemeye çalışıyoruz” ifadelerine yer verdi.
  
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, MESKİ İleri Teknoloji İzleme ve Kontrol Merkezi’ni (SCADA) ziyaret ederek, son günlerde kentte yaşanan su sıkıntıları hakkında bilgi aldı. Sıcaklıkların son günlerde mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve öngörülemeyen nüfus artışından kaynaklı olarak Toroslar ve Yenişehir ilçelerinin üst kotlarında aşırı tüketimden dolayı su temininde yaşanan yetersizlikler hakkında bilgi alan Seçer, vatandaşlara da aşırı su tüketimi konusunda dikkatli olma çağrısında bulundu.
 
Başkan Seçer, kuraklığın ve mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklığın etkileri ile aşırı su tüketimine bağlı olarak su temininde yaşanan olumsuzlukları azaltabilmek adına vatandaşlara seslenerek, su tasarrufu bilinciyle hareket edilmesinin öneminden söz etti. Seçer, suyun değerli olduğunu bilmek durumunda olduklarını belirterek, özellikle içme suyunu dikkatli kullanmanın, suyu gereksiz yere tüketmemenin önemine vurgu yaptı. Seçer, MESKİ olarak yaptıkları yatırımlarla da önümüzdeki günlerde bu dönemde yaşanan dönemsel sorunları ortadan kaldıracaklarının altını çizdi.
 
7/24 esası ile çalışan SCADA Merkezi’nde Başkan Seçer’e, Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürü İrfan Korkmaz tarafından; 13 ilçe, merkez ve kırsaldaki su durumu, ‘Gelen ve Giden Su Farkı Durum Grafiği’ ile su tüketimi dengesi için MESKİ tarafından alınan önlemler hakkında sunum yapılarak, bilgiler verildi.  
 
Başkan Seçer: “Hüküm süren sıcak hava koşulları bazı bölgelerde su sıkıntısına neden oldu”
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, burada yaptığı açıklamada yaşanılan su kesintilerinin nedenleri ve alınan tedbirler hakkında bilgi vererek , “Birkaç gündür hüküm süren sıcak hava koşulları bazı bölgelerde de su sıkıntısına neden oldu. Doğal olarak havaların ısınmasıyla beraber su tüketimi arttı. Geçtiğimiz kış mevsiminde de özellikle yüksek kesimlerde bizim su depomuz olan Toroslar’a yeterli miktarda kar yağışı olmadı. Zaten yaz mevsiminin sıcak geçmesi durumunda su konusunda bazı sıkıntılar yaşayabileceğimizi düşünüyorduk ve bu anlayışla da tedbirlerimizi aldık. Ancak hava sıcaklığındaki ani değişim, sıcaklığın çok yüksek miktarlarda artması ve nüfusun yoğun olması su kullanımını da çok yüksek miktarda artırdı” dedi.
 
“Yaptığımız çalışmalar ve aldığımız ilave önlemler sayesinde çok muhtelif noktalar dışında herhangi bir su kesintimiz yok”
Bölgesel olarak bakıldığında, ortalama su tüketiminde normalinden kat kat fazla artış gözlemledikleri bölgeler olduğundan da söz eden Başkan Seçer, “Doğal olarak da özellikle yüksek kesimlerde merkez ilçemiz olan Toroslar’da ve Yenişehir’de, buraların yüksek bölgelerinde zaman zaman su kesintileri yaşandı. Vatandaşlarımız bu konuda kısa süreli zorluklar yaşadılar ama an itibariyle bu zorlukları da büyük bir oranda gidermiş durumdayız. Yaptığımız bazı çalışmalar, aldığımız ilave önlemler sayesinde an itibariyle şu anda çok muhtelif noktalar dışında herhangi bir su kesintimiz yok” diye konuştu.
 
Seçer vatandaşlara seslendi: “Suyun değerli olduğunu bilmek durumundayız”
Vatandaşlara da seslenen Seçer, küresel iklim krizinin tüm dünyanın mücadele ettiği olumsuz bir tablo olduğundan bahsederek, “Bunun önlemlerini almazsak, önümüzdeki süreçte çok büyük sorunlarla karşılaşabiliriz. Ani iklim değişiklikleri, aşırı yağışlar, kuraklık gibi stabil olmayan iklim koşullarıyla da karşı karşıya kalabiliriz. Bu da bizim hayatımızı olumsuz yönde etkileyecektir. Sıcaklar henüz yeni başlıyor, yaz mevsimine henüz yeni girdik ve tatil dönemi de başlıyor. Genelde bölgemizdeki yurttaşlarımız yaylalara göç edecekler ya da sahildeki yazlık konutlarına gidecekler. Sizlerden şunu istiyoruz; suyun değerli olduğunu bilmek durumundayız” ifadelerine yer verdi.
 
Yaklaşan Kurban Bayramı’nda vatandaşların su tüketimine daha da fazla dikkat etmesi gerektiğine vurgu yapan Seçer, “Bu bayramda özellikle periferideki ilçelerde, yaylalarda ve sahillerde şehir dışından da çok misafirlerimiz gelecek. Özellikle bayram döneminde susuzluk yaşamak istemiyorsak lütfen suyu dikkatli kullanalım. Bahçe sulamasında içme suyumuzu lütfen kullanmayınız, araçlarınızı hortumları takıp suyu ziyan edecek şekilde yıkamayınız, hortumları takıp sokağı, bahçenizi, terasınızı yıkayıp suyumuzu zayi etmeyiniz. Hülasa suyumuzu gereksiz yere tüketmeyiniz” diye uyarıda bulundu.
 
“Yaptığımız yatırımlarla önümüzdeki günlerde bu dönemde yaşadığımız dönemsel sorunları da ortadan kaldıracağız”
İçme suyunun amacı dışında kullanılmaması gerektiğine de dikkat çeken Seçer, “Bizim yaptığımız planlarda sağladığımız su, temiz içme suyu ve adından da anlaşılacağı gibi içme suyu. Bu, sizlerin tüketebileceği, kullanabileceği su. Bunun dışındaki alanlarda yasal olarak da bu suyu kullanmanız zaten mümkün değil. Dolayısıyla sizlerden ricamız; suyun değerini bilmemiz, suyu zorunlu kalmadıkça bol miktarda kullanmamak, ihtiyacımız kadar kullanmak, suyu korumak. Bu doğrultuda da yaşamımızı sürdürmek ve bunu alışkanlık haline getirmek durumundayız. Umut ediyorum yaptığımız yatırımlarla da önümüzdeki günlerde bu dönemde yaşadığımız dönemsel sorunları da ortadan kaldıracağız” dedi.
 
“Vatandaşlarımızın bize yardımcı olmasını bekliyorum”
Mersin merkezin tükettiği suyun yüzde 85’ini Tarsus’taki Berdan Barajı’ndan aldığını da sözlerine ekleyen Seçer, “Şu anda terfilerde motorlarımız tam kapasite çalışıyor. Saatte tam kapasite 11 bin metreküp su şehre giriyor. Günlük 250 bin metreküpe tekabül ediyor ve bu su geldiği gibi tüketiliyor. Hatta gündüz saatlerinde giren sudan çok daha fazla tüketimimiz var. Biz akşam yaptığımız bazı hamlelerle depolarımızı tekrar doldurup, günlük sizin su sıkıntısı yaşamanızı önlemeye çalışıyoruz. Bu gerçekler ışığında vatandaşlarımızın bize yardımcı olmasını bekliyorum. Güzel bir bayram geçirmenizi, çocuklarınızla, dostlarınızla, misafirlerinizle huzurlu bir bayram geçirmenizi diliyorum” diye belirtti.  
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin Büyükşehir’in Kıyafet Evleri’nde Yine Bayram Sevinci Yaşanıyor
Mersin Büyükşehir’in Tüm Birimleri Kurban Bayramı’na Hazır, Ekipler Bayram Öncesi Tüm Hazırlıklarını Yaptı
Büyükşehir Ve Meski Yetkilileri Çamlıyayla’da Muhtarlarla Bir Araya Geldi
Üzerine Uydu Takip Cihazı Takılan ‘Kızkalesi’ Ve ‘Mersin Üniversitesi’ Denize Bırakıldı, ‘Deniz Kaplumbağalarının Uydu İle İzlenmesi Projesi’ Hayata Geçirildi
Mersin Büyükşehir’in ‘Afet Ve İmar Çalıştayı’ Kent Paydaşlarının Katılımıyla Gerçekleşti
Mersin Büyükşehir’in Gönülden Sesler Korosu’ndan ‘Mersin’de Yaz Nağmeleri’ Konseri
Başkan Vahap Seçer’den Kurban Bayramı Kutlama Mesajı
Başkan Seçer, Jandarma Genel Komutanlığı’nın 185. Kuruluş Yıl Dönümü Dolayısıyla Düzenlenen Programa Katıldı
Mersin Büyükşehir’in Çocuk Gelişim Merkezlerinde Karne Heyecanı
Mersin Büyükşehir Zabıtası Kent Huzuru İçin Çalışmalarını Titizlikle Sürdürüyor