Basın yoluyla hakarete ağır ceza

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a basın yoluyla hakaret eden bir internet sitesinin imtiyaz sahibi Abdülvahap Şehitoğlu, yargılandığı iki suçtan da suçlu bulunarak ceza aldı.

17 Şubat 2017 Cuma, 15:07
Basın yoluyla hakarete ağır ceza
-

Büyükşehir Belediyesi Basın Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklama aşağıda olduğu gibi verilmiştir.

"Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a basın yoluyla hakaret eden bir internet sitesinin imtiyaz sahibi Abdülvahap Şehitoğlu, yargılandığı iki suçtan da suçlu bulunarak ceza aldı.

Basın yoluyla hakarete 14 bin 160 TL ceza!

Bir süredir Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a yönelik asılsız ve gerçek dışı haberlerle kamuoyunun tepkisini çeken bir internet haber sitesinin imtiyaz sahibi Abdülvahap Şehitoğlu’nun üzerine atılı suçlamaların görüldüğü hakaret davasında karar çıktı. Üçüncü celsede sonuçlanan iki ayrı hakaret dosyası tek dosyada birleştirilirken, Şehitoğlu’nun üzerine atılı ve sübut bulunan kamu görevlisine görevi nedeniyle hakaret suçu işlemesinden ötürü ayrı ayrı 354’er gün para cezası verildi. Toplamda 708 gün karşılığı günlüğü 20 TL’den adli para cezası ile cezalandırılmasına hükmedilen Şehitoğlu’nun, iki dosya için toplamda 14 bin 160 TL para cezası ödemesine karar kılındı.

Şehitoğlu’nun ayrıca vekalet ücreti ve yargılama giderleri için de 2 bin 40 lira ödemesine karar verilirken, basın gücünü kullanarak hakaret eden Şehitoğlu’nun kişisel hırsı kendisine 16 bin 200 TL’ye mal oldu.

Eski suçları da dikkate alındı

Sanık Abdülvahap Şehitoğlu’nun yargılanması sırasında Mersin 15’inci Asliye Ceza Mahkemesi tarafından indirim uygulanmaması dikkat çekerken, duruşmada sanığın suçu alenen işlediği ve bu gerekçeyle cezasının 1/6 oranında arttırıldığı belirtildi. Mahkeme, sanık Şehitoğlu’nun daha önce kasıtlı suçlardan sabıkasının olmasını ve dosyaya yansıyan suç işlemeye yönelik kişiliğini de dikkate aldı. Şehitoğlu, daha önce işlediği suçlardan dolayı sabıkasının bulunması ve kişiliğinin dikkate alındığı duruşmada mahkeme heyetinde bir daha suç işlemeyeceğine yönelik olumlu kanaat oluşmadığı gerekçesiyle hükmün açıklanmasının geri bırakılmasından da yararlanamadı.

Sayısız dosya sırada bekliyor

Kamuoyunda Atatürk Caddesi üzerinde yıllardır işlettiği otoparkın Büyükşehir Belediyesi tarafından kamu hizmetine açılması üzerine sahibi olduğu internet sitesi ve sosyal paylaşım sitelerinden Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ı hedef alan, basın gücünü kullanarak toplumda algı yaratma çabası ile sayısız asparagas ve gerçek dışı habere imza atan Abdülvahap Şehitoğlu, yüce Türk yargısına havale edildi. İki dosyadan da suçlu bulunarak cezalandırılan Şehitoğlu hakkında aynı usul ve yöntemleri kullanarak işlediği birçok suçtan dolayı hazırlanan dosyalar, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz tarafından yargıya intikal ettirildi." denildi

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
MERSİN'DEN SOMALİYE 3 BİN TON İNSANİ YARDIM MALZEMESİ GÖNDEŔİLDİ
MERSİN İDMANYURDU'NDA HAYAT BELİRTİSİ: 0-0
SİLİFKE, KAHRAMANMARAŞSPOR'U 3 GOLLE YIKTI
BAŞKAN SEÇER, ‘TROPİKAL MEYVE ŞENLİĞİ’NE KATILDI
BAŞKAN SEÇER, ‘3. ULUSLARARASI KİLİKYA ULTRA MARATONU’NUN STARTINI VERDİ
YEŞİLTEPE’DE HALAYLARLA, TÜRKÜLERLE UNUTULMAZ BİR GECE
CAMLIYAYLA'DA GECE YARISI EVDE YANGIN
MERSİN 'DE ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ İÇİN SIRA GECESİ DÜZENLENDİ
JANDARMADAN KAÇAK MAKARON OPERASYONU”
TARSUS'A 2 MİLYAR 797 MİLYON TL YATIRIMLA 384 ODALI 2 OTEL PROJESİ