ALİ PEHLİVAN, ‘YÜKSEKÖĞRETİM GÜVENLİK, KOORDİNASYON VE ÖĞRENCİ YURTLARI DEĞERLENDİRME TOPLANTISI’NA BAŞKANLIK YAPTI

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan’ın başkanlığında, “Yükseköğretim Güvenlik, Koordinasyon ve Öğrenci Yurtları Değerlendirme Toplantısı” gerçekleştirildi.

12 Eylül 2024 Perşembe, 14:40
G: 12.09.2024 - 14:48
ALİ PEHLİVAN, ‘YÜKSEKÖĞRETİM GÜVENLİK, KOORDİNASYON VE ÖĞRENCİ YURTLARI DEĞERLENDİRME TOPLANTISI’NA BAŞKANLIK YAPTI
-

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan’ın başkanlığında, “Yükseköğretim Güvenlik, Koordinasyon ve Öğrenci Yurtları Değerlendirme Toplantısı” gerçekleştirildi.

Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen ve üniversitelerde 2024-2025 eğitim-öğretim yılı hazırlıklarının, güvenlik ve asayiş konularının ele alındığı toplantıda konuşan Vali Pehlivan;
“İlimizde, 2’si Devlet Üniversitesi (Mersin Üniversitesi ve Tarsus Üniversitesi), 2’si Vakıf Üniversitesi (Çağ Üniversitesi ve Toros Üniversitesi) olmak üzere 4 adet üniversitede bulunan toplam 60.300 üniversite öğrencisi için Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı İl Gençlik ve Spor Müdürlüğümüz bünyesinde hizmet vermekte olan 10 yurdumuz bulunmaktadır. Yurtlarımızın toplam kapasitesi 17 binin üzerindedir. Öğrencilerimizin barınma ihtiyaçlarının karşılanması için her türlü tedbir alınmıştır. Yurt başvurusu yapan bütün öğrencilerimize, yurtlarımızda yer sağlanmıştır.
Üniversitelerimizin güvenliği en öncelikli konularımız arasında yer almaktadır. Terör örgütleri, suç şebekeleri, şer odakları ve bunlarla iltisaklı olduğu değerlendirilen illegal yapılanmaların üniversitelerimiz içerisinde faaliyet göstermelerine, öğrencilerle temas etmelerine müsaade edilmeyecektir. 
Aynı şekilde bağımlılık yapan maddelerin, uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanımı ve satışının yapılmasını engellenmeye yönelik çalışmalar en etkin şekilde yerine getirilmeye devam edilecektir. Bu konularda gerekli hukuki, adli takibat yapılacak; üniversite rektörlükleri tarafından da disiplin hükümleri işletilecektir.
Öğrencilere barınma ve maddi imkan sağlama adı altında temasa geçmeye çalışan illegal yapılanmaların stant açma/broşür dağıtma vb. faaliyetlerine müsaade edilmeyecektir.
Ayrıca; Üniversite yerleşkelerinde ve çevresinde yaşanabilecek araç yoğunluğunun trafik güvenliğini tehlikeye sokmasının önüne geçilmesi amacıyla trafik denetimleri arttırılacaktır.
Üniversitelerde görev yapmakta olan özel güvenlik personeline görev alanlarını ilgilendiren hizmet içi eğitim faaliyetleri devam edecek, sorumluluk alanlarında görev bilinci içerisinde görev yapmaları sağlanacaktır.
İhtiyaç duyulan noktalarda güvenlik kamerası sayıları arttırılacaktır.
Öğrenci olmayan art niyetli kişilerin üniversite kampüslerine girişlerini engellemek amacıyla kontrollü geçiş sistemleri (kartlı turnike vb.) etkin şekilde çalıştırılacaktır.
Üniversiteler içerisinde halkın faydalanabileceği; hastane, misafirhane vb. tesis ve hizmet binaları çevrelerinde, öğrencilerin eğitim gördüğü alanlara yaya veya araç ile geçişlerde fiziki tedbirler üniversite özel güvenlik personeli tarafından alınacaktır.
Bu ve benzeri konularda Üniversitelerimizin Rektörlükleri ile Emniyet ve Jandarma birimlerimiz yakın iş birliği ve koordinasyon içinde çalışmaya devam edecektir.
Amacımız, ülkemizin 81 ilinden gelen, ailelerinin okullarımıza ve yurtlarımıza emanet ettiği bütün öğrencilerimize en güvenli, hiçbir endişe taşımadıkları, kendilerini adeta evlerinde hissettikleri ortamlarda üniversite eğitimi almalarını, sağlanan imkanlardan faydalanmalarını, ilgi alanlarına göre sosyal, kültürel, spor vb. faaliyetler yapmalarını sağlamaktır.
İlgili birimlerimiz marifetiyle Rektörlüklerle etkin işbirliği ve koordinasyon içinde uygulamakta olduğumuz tedbirlerin,yakın ilgi ve takibin, sağlanan huzur ve güvenlik ortamının; Bakanlıklarımızın destekleriyle İlimizdeki yeni açılan havalimanımız dahil ulaşım ve altyapı imkanlarının gelişmesinin; 
Gençlik Spor Bakanlığımıza bağlı KYK yurtlarımızın hem kapasite olarak hem de donanım ve sosyal aktiviteler açısından çok daha iyi noktalara gelmiş olmasının, aynı şekilde şehrimizde her branşta spor ve kültürel faaliyet yapılabilecek tesislerimizin varlığının olumlu etkisiyle İlimizdeki Üniversitelerimiz, en çok tercih edilen ilk 10 arasına girmiştir. Bu durumun üniversitelerimizdeki eğitim öğretim kalite ve başarı düzeyine de olumlu yansımaları olmaktadır, olacaktır.
2024-2025 eğitim sezonunun üniversitelerimize, akademisyenlerimize ve öğrencilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum, başarılar temenni ediyorum.” dedi.
Toplantıya; Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar, Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Aydın, Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Arıöz, Vali Yardımcıları Adem Yılmaz ve Murat Çağrı Erdinç, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ercan Atasoy, İl Emniyet Müdür vekili Hacı Ahmet Turgut, Gençlik ve Spor İl Müdürü Göksun Öz ile kurumların temsilcileri katıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Müftü Akçay, Mevlid-i Nebi Haftasında Gençlerle Bir Araya Geldi
BAŞKAN BOLTAÇ, AKŞAM YEMEĞİNDE ALİEFENDİOĞLU KÖYLÜLERİYLE BİRARAYA GELDİ
Mersin’de Motosiklet Kazası: Sürücü Hastaneye Kaldırıldı
TEKNOFEST Akdeniz Mersin Yarışmaları başladı
Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Bölge Yarışması'na Mersin Ev Sahipliği Yaptı
MERSİN'DE KAÇAK AVLANAN BALIKÇILAR YAKALANDI
ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI'NDA SİLİFKE BELEDİYESPOR 'UN RAKİBİ BELLİ OLDU
MERSİN'DEN SUDAN'A İNSANİ YARDIM MALZEMESİ
Tarsus Devlet Hastanesi’nde Kantin Eksikliği Tepki Çekiyor
BAŞKAN BOLTAÇ, AKŞEMSETTİN MAHALLESİ’NDE YOĞUN İLGİYLE KARŞILANDI