İlçenin her noktasında can ve mal güvenliği açısından tehlike arz eden ve aynı zamanda kentin siluetini olumsuz yönde etkileyen binalar, Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından birer birer yıkılıyor. Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı yıkım ekipleri, çalışmalar kapsamında son olarak İhsaniye Mahallesinde metruk hale gelmiş olan bir binanın daha yıkımını gerçekleştirdi.
Akdeniz Belediyesi, şehrin siluetini olumsuz yönde etkileyen, bunun yanı sıra can ve güvenliği açısından tehlike arz eden binaların yıkımına devam ediyor. Teknik Hizmetler Başkan Yardımcılığına bağlı Fen İşleri Müdürlüğü, halk arasında "Metruk Bina" olarak anılan ve sosyal açıdan da çeşitli riskleri barındıran bu binaların, gerekli prosedürü tamamladıktan sonra vakit geçirmeksizin yıkımını gerçekleştiriyor. Çoğunlukla madde bağımlılarının mesken edindiği bu metruk binalar, mahalle sakinlerinden gelen talep ve şikâyetler doğrultusunda yasal çerçevede incelenerek çalışmanın altyapısı hazırlanıyor. Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı yıkım ekipleri, belirledikleri program çerçevesinde son olarak İhsaniye Mahallesinde bulunan metruk bir binanın yıkımını tamamladı. Çalışma öncesi binanın bulunduğu 4915 Sokak üzerinde tedbir alan ve sokağı geçici olarak araç ve yaya trafiğine kapatan Zabıta Müdürlüğü ekipleri, çevre güvenliğini alarak çalışmaların güvenli bir biçimde başlamasını sağladılar. Hali hazırda sahipleri tarafından kullanılmayan tek katlı mesken, iş makinelerinin de yardımıyla dış duvarlarından başlanarak kontrollü olarak yıkıldı. Yıkımın ardından oluşan moloz yığını, yine belediye ekipleri tarafından bertaraf edildi.
"Sosyal risk yaratan etkenleri ortadan kaldırmalıyız"
Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Akdeniz Belediye Başkanı Hamdi Bilge Aktaş, metruk binaların mahalle sakinlerini huzur ve esenliğini bozmasına izin vermeyeceklerini dile getirdi. Can ve mal güvenliğini tehdit eden bu tür yapıların, özellikle sosyal riskleri de barındırdığını vurgulayan Başkan Aktaş, "Ne yazık ki ülkemizde uyuşturucu maddeye başlama yaşı her geçen yıl daha da düşüyor. Sahipleri tarafından terk edilmiş, adeta harabeye dönmüş bu binalar ise madde kullanımı için sıklıkla kullanılıyor. Gençlerimizin uyuşturucuya kolaylıkla ulaşmasının önlenmesi, aynı zamanda potansiyel olarak uyuşturucu kullanabilecekleri bu tür mekânların ortadan kaldırılması, ülke genelinde yapılan mücadeleye destek olmak anlamına gelir. Biz Akdeniz Belediyesi olarak, yıkım çalışmalarımızı 3 Mayıs 1985 tarih ve 3194 Sayılı İmar Kanununun ilgili madde hükümleri ile yürürlükteki diğer yasa ve yönetmeliklere göre gerçekleştiriyoruz. Gerek Belediye ekiplerimizin sahada sürdürdüğü teknik çalışmaları, gerekse muhtarlar, mahalle sakinleri ve bina maliklerinin dilek, talep ve şikâyetlerini ivedi bir biçimde değerlendiriyoruz. Kentimizin hafızasından bu tür metruk binaların silinmesine yönelik çalışmalarımız bundan sonra da sürecektir. Vatandaşlarımız, bu konudaki her türlü talep ve şikâyetlerini, Belediyemiz teknik hizmet birimlerimizin (238 7954) ve (238 7955) numaralı telefonlarına yapabilirler" dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.