30 AĞUSTOS FINDIKPINARI ZAFER KUPASI’NIN KAZANANI MENTEŞ SPOR OLDU

Fındıkpınarı Zafer Kupası Futbol Turnuvası’nda bu yıl kazanan Menteş Spor Futbol Kulübü oldu. Fındıkpınarı Futbol Kulübü ile karşılaşan Menteş Spor penaltılarda elde ettiği üstünlükle turnuvadan zaferle ayrıldı.

31 Ağustos 2024 Cumartesi, 09:13
30 AĞUSTOS FINDIKPINARI ZAFER KUPASI’NIN KAZANANI MENTEŞ SPOR OLDU
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi tarafından düzenlenen ve geleneksel hale gelen 30 Ağustos Fındıkpınarı Zafer Kupası Futbol Turnuvası’nda bu yıl kazanan Menteş Spor Futbol Kulübü oldu. Fındıkpınarı Futbol Kulübü ile karşılaşan Menteş Spor penaltılarda elde ettiği üstünlükle turnuvadan zaferle ayrıldı.

Temmuz ayında başlayan ve 24 takımın yarıştığı Zafer Kupası Futbol Turnuvası’nda finale kalan Menteş Spor ve Fındıkpınarı Futbol Kulübü, 30 Ağustos’ta Zafer Bayramı’na yakışır bir karşılaşma gerçekleştirdi. Yağan yağmura rağmen oldukça heyecanlı bir turnuva gerçekleşirken,  tribünleri dolduran vatandaşlar da coşkularıyla karşılaşmaya ortak oldu. Tribünlerin dolduğu karşılaşmada, her iki takımın taraftarları da alkışlar ve sloganlar eşliğinde maçı heyecanla izledi.

Fındıkpınarı Futbol Sahası’nda gerçekleşen karşılaşmaya Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Talat Dinçer, Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Ali Rıza Özdemir ve Serdal Gökayaz, daire başkanları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Menteş Spor’un birinci, Fındıkpınarı Futbol Kulübü’nün ikinci olduğu turnuvada; Kuyuluk Spor üçüncü, Çavak Spor ise dördüncü oldu. Maçın ardından gerçekleştirilen ödül töreninde dereceye giren takımlara ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Rıza Özdemir ise “Zor şartlarda, ağır bir sahada çok güzel bir final oldu.  Her iki takımı da tebrik ediyorum. Bundan sonraki turnuvaların daha güzel bir şekilde geçmesini temenni ediyorum” diye konuştu.

Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Emrullah Taşkın, turnuvanın detaylarını paylaşarak, “24 takım katıldı. 6 Temmuz’da başlayan turnuva 30 Ağustos itibariyle son buldu. Menteş Spor takımı şampiyon oldu, Fındıkpınarı ikinci oldu. Yaklaşık 2 ay süresince centilmence bir turnuva oldu. Turnuvanın ötesinde bir organizasyon bu. Çünkü Fındıkpınarı Futbol Turnuvası yaklaşık 35 yıldan beri yapılan bir turnuva. Burası Yaylacıların buluşma ve gurbettekilerin buluşma yeri. İnsanlar hafta sonları Fındıkpınarı yaylasına geldikleri zaman buluşabilecekleri en önemli nokta burası. Dolayısıyla bir futbol organizasyonun içinde de yer alarak keyifli zaman geçirdiler, güzel oldu. Bütün ulusumuzun 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum” dedi.

“Çok emek verdik, bu zaferi hak ettik”

Şampiyonluklarını kutlayan Menteş Spor oyuncusu Abdurrahman Türkmen, “Sene başından beri çok emek verdik, çok mücadele ettik. Zemin şartları bizi çok korkuttu ama gerekeni yaptık ve hak ettik” cümleleriyle sevincini paylaşırken, turnuvanın önemine değinerek, “Turnuvalar çok faydalı oluyor. Çünkü futbolcular, köylüler, herkes bir arada. Birlik beraberlik oluyor. Hem genç yeteneklerimiz ortaya çıkıyor hem biz başarılı oluyoruz. Maddi olarak da bize çok faydası oluyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Menteş Spor’da oynayan Gökhan Şen, “3 yıldır bunun için mücadele ediyoruz, 3 yıldır final oynuyoruz. Geçen yıl son dakika yediğimiz golle penaltılarda kaybetmiştik. Bu bizim hakkımızdı” dedi. Oyunculardan Mustafa Özdemir ise “Şampiyon olacağımıza adımız kadar emindik. Bunu da bugün kanıtladık. Gençlerimizin geleceği için bu turnuvalar önemli” cümleleriyle şampiyonluklarını ve turnuvayı anlattı.

“Fındıkpınarı halkı ve esnafı için bu turnuva bir velinimet”

Turnuvayı izlemeye gelen vatandaşlardan Osman Köse, “Turnuva çok güzel, takımların genelindeki centilmenlik çok güzel. Organizasyon çok güzel. Bakın gençler eğleniyor, çocukları spora teşvik ediyoruz. Fındıkpınarı halkı için esnafı için bu turnuva bir velinimet. Ben memnunum, herkes de memnun, vazgeçilmez bir turnuva” dedi.

Maçı izlemeye gelen gençlerden Servet Dizman da maçın heyecanlı geçtiğini ifade ederek, “Turnuva on numara geçiyor. Yenişehir tarafında da düzenleniyor ama buradakiler daha hareketli geçiyor. Sürekli şampiyonluklarını sürdüren takımlar olduğu için rekabet oluyor, mücadele oluyor” diye konuştu.

Maça tezahüratlarla eşlik eden gençlerden Efe Şükrü Karaca, “Turnuva güzel bir şey. Biz büyüklerimizi örnek alabiliyoruz. Küçük sahamız var, orada top oynuyoruz, arada konserler oluyor, çok mutlu oluyoruz.30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

“Fındıkpınarı’na iyi bir aktivite oluyor”

Yakınları Fındıkpınarı Futbol Kulübü’nde oynayan Fatma Babaoğlu turnuvayı değerlendirerek, “Çok güzel geçiyor. İnsanlar için bir eğlence, Fındıkpınarı’na iyi bir aktivite oluyor. Fazla bir aktivitemiz yok, futbol iyi oluyor” dedi.

Turnuvaları, “Çekişmeli ama dostluk havasında geçiyor” cümlesiyle anlatan Ahmet Yörük, “Ben Toroslar’da oturuyorum, Menteş Spor için buraya geldim. Menteş Spor bizim için farklı bir sevda” dedi. Turnuvaların yayla halkı için önemli olduğuna değinen Yörük, “Yaz günü, hava sıcak, olması gereken yerde maçlar yapılıyor. Bence gayet yerinde ve mantıklı bir turnuva” ifadelerini kullandı.

“Bu turnuva bizim için çok güzel bir aktivite”

Berna Dora da tuttuğu takım elenmesine rağmen turnuvayı sonuna kadar takip edenlerden. Çok eğlendiklerini ifade eden Dora, “Çok heyecanlı geçiyor. Bu turnuvayı izlemeye Emirler’den geldik. Bu turnuva, bu eğlence gençlere ve bizlere iyi bir eğlence oluyor. Küçük, büyük herkes geliyor. Yaz aylarında bizim için çok güzel bir aktivite. Ayrıca 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun” diye belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin Bozyazı’da Çöp Alanında Erkek Cesedi Bulundu
BAŞKAN GÜNKUT, KOLLARI SIVADI
BAŞKAN KOÇAK, TRT ÇUKUROVA RADYOSUNUN KONUĞU OLDU
MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN YOL YAPIM EKİBİ 50.YIL MAHALLESİ’NDE ÇALIŞIYOR
MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN KURS MERKEZLERİ’NDEN MEZUN OLAN ÖĞRENCİLERDEN BAŞKAN SEÇER’E ZİYARET
BÜYÜKŞEHİR, MERSİNLİLERİ KÜLTÜR VE SANATLA BULUŞTURMAYA DEVAM EDİYOR
Mersin’de 80 Yaşındaki Rus Vatandaşı Denizde Boğulma Tehlikesi Geçirdi
TARSUS'TA 5 KÖY KENDİ ELEKTRİĞİNİ KENDİ ÜRETİYOR
BUGÜN MEVLİD KANDİLİ
MERSİN'DE ÖĞRENCİLER GELECEĞE NEFES OLMAK İÇİN FIDAN DİKTİ