Mersin Haber -Çamlıyayla ilçesinde nadir bulunan Gergedan böceği bulunduğu bildirildi.
Bitkilere, hayvanlara veya insanlara herhangi bir zararının olmayan bu böcek türünün en belirgin özelliği erkek bireylerde gergedan gibi bir boynuzunun olmasıdır.
Diğer böcek türlerine oranla devasa büyüklükteki, uzun boynuzları ile bilinirler. Erkek gergedan böceklerinde başın ön tarafında gergedan boynuzu gibi çıkıntı vardır ve dişilerde bu çıkıntı bulunmaz. Ergin dönemde beslenmeyen erkek gergedan böceği çiftleşme zamanı geldiğinde öncelikle bir beslenme alanı bulmak zorundadır. Bu alanlar genellikle ağaçların reçine salgıladıkları yarıklar ve etrafında yer alır.
Ancak gergedan böceklerinin çiftleşme için uygun buldukları bu beslenme alanları az sayıdadır ve bu alanlara talip olan çok sayıda erkek bulunur. Dolayısıyla gergedan böcekleri bu alanlar için diğer erkeklerle savaşmak zorundadırlar. Yapılan incelemelerde, bazı diğer faktörlerle birlikte, en uzun ve büyük boynuza sahip erkeklerin bu savaşları kazandığı görülmüştür.
Büyük boynuzlu bir erkek sadece güçlü değil, aynı zamanda besin bulma konusunda da genetik ve davranışsal olarak becerikli birey anlamına gelmektedir. Araştırmacılar, gergedan böceği erkeklerinin bu boynuzları beslenmeden büyütemediğini keşfetmişlerdir: yani genetik bir temel olmasına rağmen, çevresel bir katkı olması gerekmektedir.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.