Bilgi:
Instagram'da @mersinhaber'i
takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
‘Nokta olmasa hayat nasıl olurdu?’ sorusu üzerine çalışmaların yapıldığı ve Bahçeşehir Koleji öğrencilerinin katıldığı Nokta Etkinliği 11-14 Mayıs tarihleri arasında UNIQ İstanbul’da gerçekleşti. Öğrenciler, oyun, yaratıcı düşünce ve sanat istasyonlarından oluşan etkinlikte 4 gün boyunca oldukça eğlenceli saatler geçirdi. Öğrenciler, Oyun İstasyonu’nda ’Nokta’ fikrinden yola çıkarak drama hocalarının önderliğinde çalışmalar yaparken Yaratıcı Düşünce İstasyonu’nda ’Nokta olmasa neler olmazdı ve o zaman hayat nasıl olurdu?’ sorusu üzerinde duruldu. Son olarak düzenlenen Sanat İstasyonu’nda ise öğrenciler Patchwork tekniği ile boyadıkları kumaş parçalarıyla ünlü bir ressamın tablosuna hayat verdiler. Bu etkinliğin ardından minik topları boyayıp onları birleştirerek kocaman bir ‘Nokta’ şeklinde top elde eden öğrenciler böylece minik bir parçanın önemine dikkat çekti ve o parçalardan nasıl büyük bir çalışma ortaya çıkacağını gösterdiler.
Kurum olarak tüm eğitim sisteminde kitap okumanın çok önemli olduğunu düşündüklerini belirten Bahçeşehir Kolejleri İlkokul Eğitim Koordinatörü Gülistan Ekiner, “Sadece okumakla kalmayıp kitapların içine girmek, yaratıcı düşünme, yaratıcı yazma çalışmalarında bulunmak çok önemli. Nokta kitabını seçerken aslında çocukların günlük yaşamdaki bilgilerini, becerilerini ilişkilendirebilmeyi hedefledik. Bu 4 günlük sürede yaptığımız etkinliklerle de aslında bu hedefimize ulaştığımızın farkındayız. Öğrencilerimiz çok güzel etkinlikler yaptı” diye konuştu.
Özellikle günümüz eğitim sisteminde yaratıcı yazma, düşünme ve girişimcilik becerilerinin ön planda olmasına dikkat ettiklerini belirten Ekiner, bunu sadece düşüncede bırakmayıp okulun dışındaki alanlarla da eğitimi sürdürerek bunu gerçekleştirmeye çalıştıklarını söyledi. Etkinlikleri temelde noktacık sanatıyla ilişkilendirdiklerini ifade eden Ekiner, “Kitap, her şeyin aslında bir noktadan ibaret olduğunu anlatıyor. Özgüven becerilerini geliştirmek adına çocukların bir nokta ile işe başlayabilecekleri ve bunun çok güzel oyunlar ortaya çıkardığını bu etkinlikte kanıtladık” dedi.
Öğrencilerin etkinliği öğrendiklerinde öncelikle Nokta kitabını okuyarak sürece hazırlandıklarını belirten Ekiner, kitabı okuduktan sonra öğrencilerin kendi aralarında bu konuyu konuşup, tartıştığına ve fikirler ürettiğine değindi. Son aşama olarak eğitimi dış alana çektiklerinden bahseden Ekiner, “Burada çok ciddi bir ekip çalışması var. Bizim kurumumuzun 600 kadar 2. sınıf öğrencisi 4 gün boyunca buraya geldi. Bir bütünü oluşturmaya çalıştılar. Ekip çalışmasının bireylerde gelişmesi gereken bir yön olduğunu düşünüyoruz. Bu anlamda çok güzel ürünler ortaya çıktı. Her günün sonunda öğretmenleriyle ve öğrencilerle görüştüm. Çok heyecanlılar okulda sürekli bunu konuşuyorlar. Çünkü boyalara dokundular, drama yaptılar. Özellikle kinestetik çocuklar bu anlamda çok aktif oldu. Çok keyifli bir etkinlikti. Biz amacımıza ulaştık, eğitim adına hedeflediğimiz her şey gerçekleşti” şeklinde konuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.