Ordu Üniversitesi (ODÜ) Tıp Fakültesi Deney Hayvanları Laboratuvarı’nda araştırma yapmak isteyen akademisyen ve öğrenciler için düzenlenen ‘Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası’ eğitim kursu açıldı.
Doç. Dr. Soner Çankaya’nın başkanlığını yaptığı ODÜ Hayvan Deneyleri Yerel Etik kurulu tarafından organize edilen eğitim kursunun ilk dersine ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alpay Haktanır, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Çevre ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün ’Deney hayvanları Kullanım Sertifikası Eğitim Programına Dair Genelge’ esas alınarak düzenlenen ve 40 saat teorik 40 saat pratik olmak üzere toplam 80 saatlik eğitim sürecinde araştırmacı kursiyerlere deney hayvanları ile çalışırken uymaları gereken mevzuat, etik kurallar, hayvanların anatomik, fizyolojik, histolojik ve biyokimyasal özellikleri ile hastalık, bakım-besleme, üreme ve temel çalışma modelleri konularında eğitim verilecek.
3 Mayıs 2015 tarihine kadar devam edecek eğitim programında deney hayvanları ile yapılacak olan bilimsel araştırmalar, eğitim-öğretimde kullanılacak yöntem ve materyaller ile etik ilkeler konularında araştırmacıların bilimsel yeterliliğe sahip olabilmeleri amaçlanıyor.
Deney hayvanı kullanarak her türlü eğitim, araştırma, uygulama ve test yapmak isteyen veya bu programların yapılmasında deney hayvanlarına dokunarak ve gözlemleyerek katkıda bulunan tüm araştırmacıların katıldığı ‘Deney hayvanları kullanım sertifikası eğitim programı’ sonunda yapılacak olan değerlendirme sınavından 100 üzerinden en az 70 ve üzeri puan alanlar ’Deney Hayvanı Kullanım Sertifikası’ almaya hak kazanacak.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.