Yusuf ÖZTAN

BİR YAZAR BİRKİTAP!..

Yazmak bazılarıiçin bir tutku.. Bir sevda..

Kimisi içinde birmeslek..

Biz de yazıyoruz,çiziyoruz, ama biz olayları haber tadında işliyoruz..

Biz de şiiryazıyoruz kendi çapımızda ama Bir Ümit Yaşar Oğuzcan  değiliz. Bir Arif Nihat Asya, bir Tevfik Fikret değiliz.Onlar gibi olmayı  hayal bileetsek, daha 40 fırın ekmek yememiz lazım..

Bizde öyküyazıyoruz kendi çapımızda.. Ama önemli olan bunları okutabilmek.. Sonra bunlarıbir kitapta toplayabilmek..

İşte benimsevdiğim, yazılarını beğenerek okuduğum bir yazar arkadaşım var.. Doğum yeriTarsus olmasa da,. Hepimizden daha çok Tarsus’lu, Tarsus sevdalısı ve hayatını,geleceğini Tarsus’ta kazanıp Tarsus’ta harcayan, Tarsus’ta iş yapan, yatırımyapan bir yazar o.. Bu nedenle kendisi de biz de ona “Tarsus’lu demekten imtinaetmeyiz...

Yazar RemziKarabulut, sevecen, güzel yazılar ve yorumlar yapan, aynı zamanda bir işadamıdostumuzdur, arkadaşımızdır.

 Remzi Karabulut’un daha önce “KadınlarGülmemeli” adlı bir öykü kitabını okumuştum.  Bugünlerde “Acı Gösteri” adlı öykükitabının çıktığını öğrenince ziyaretinegittim. Bana da bir eserini imzalayıphediye etti. Buradan kendisine teşekkür ediyorum..

 Tarsus’ta yaşamını sürdüren ve daha önceCan Yayınları arasında Kadınlar Gülmemeli adlı öykü kitabı çıkan Karabulut’unyeni öyküleri bu kez Sel Yayıncılık’tan çıktı.

Kitabıincelediğimde gördüm ki  bu güzeleserde toplam 18 öykü yer alıyor. Çokg üzel bir kapak dizaynı ile piyasayasürülen kitapta, Remzi Karabulut, kentin delilerinden yola çıkaraksıradan insan hayatlarına, onların umutlarına, çaresizliklerine ya da kimizamanda ince bir yaratıcılığa dönüşen sorun çözme davranış biçimlerineuzanıyor.

Kitap’ta RemziKarabulut’un günlük hayatın içinde akıp giden insan yaşamlarına dairgözlemleri, “Acı Gösteri” adıyla edebi metinlere dönüşen öyküleriyer alıyor. Sahnede ise ‘acı gösteri’nin birer kahramanı olan ‘’Deli Sakkur’,’‘’Yılancı Yunus’’,’’Coni Eko’’,” Fitil Emmi”, “Sessiz Osman” ve “Allahın KuluSabah” vardır.

Sel Yayıncılık,kitap hakkında şu ifadelere yer veriyor, “Remzi Karabulut, Acı Gösteri’deepeydir unutulmuş insan tipleriyle yeniden buluşturuyor okuru.Gizemli koleksiyonerden kasabanın delisine, vitrin mankeninden YılancıYunus’a tüm kasabanın içinde kendine yer bulduğu bir kitap “Acı Gösteri”. Gündeliksıkıntılardan bile mizah çıkaran Akdeniz insanının sahiciliğiyle,Güney’den bir tutam iyimserlik öyküsü...”

Remzi Karabulutise, bu çalışmaya dair muradını şu sözlerle dile getiriyor, “Yazdıklarıma AntonÇehov’un ilgiyle bakmasını,  Sait Faik’in içten gülümsemesini, Vüs’at O.Bener’in sonuna kadar okumasını, Ferit Edgü’nün gereksiz sözcükbulmamasını, Orhan Kemal’in şaşırmasını, Cemil Kavukçu’nun güvenmesini vesevdiğim kadının ‘Çok samimi olmuş’ demesini isterim. Dahası, NâzımHikmet’in şiirsel bulmasını, Yaşar Kemal ile Salâh Birsel’in onda yeni birsözcükle karşılaşmasını isterim. Acı Gösteri’deki öykülerimin,ağacın kök salması  gibi gürültü etmeden yaşama sızmasını dilerim.”

1963 yılında Sarıkamış'ta doğan Remzi Karabulut,bir dönem soyut resimle ilgilendi ve etkisinde kaldığı metinlerin resimleriniyaptı. Yaptığı resimlerle ikisi kişisel, üç sergi açtı. Yazılarını Edebiyat 81,Çağdaş Türk Dili, Yeni Düşün, Uç, Damar, Aratos, Kül Öykü, Notos gibi dergilerdeyayınlayan Karabulut'un ilk kitabı Hep Doğruyu Söyleyen Yalanım Ben (Günce),2002 yılında Kültür Bakanlığı yayınları arasından, ikinci kitabı KadınlarGülmemeli (Öykü) 2005 yılında Can Yayınları arasından çıktı. Remzi Karabulut,1975 yılından bu yana Tarsus'ta yaşıyor ve yazmayı sürdürüyor.

Remzi Karabulut, 10-15 Ocak tarihleri arasındaAdana’da yapılacak Çukurova Kitap Fuarı’nda, yeni kitabı “Acı Gösteri”yiokurlarına imzalayacak. İmkan ve fırsat bulursanız, Adana’ya kadar gidin, fuarakatılın. Gidemiyorsanız da yazarımız döndüğünde kendisini Fevzi Karabulut GiyimMağazasında bulabilirsiniz. Yarenlik alanında Asutay işhanının yan sokağındakişirin işyerinde kendisini her zaman bulmanız, o gülümseyen yüzüylekarşılaşmanız ve kitabını imzalatmanız mümkün..

Yazar RemziKarabulut’un “Acı Gösteri” adlı öykü kitabı çıktı. Tarsus’ta yaşamını sürdürenve daha önce Can Yayınları arasında Kadınlar Gülmemeli adlı öykü kitabı çıkanKarabulut’un yeni öyküleri bu kez Sel Yayıncılık’tan çıktı.

Toplam 18 öykününyer aldığı kitapta, Remzi Karabulut, kentin delilerinden yola çıkarak sıradaninsan hayatlarına, onların umutlarına, çaresizliklerine ya da kimi zamanda incebir yaratıcılığa dönüşen sorun çözme davranış biçimlerine uzanıyor.

Kitap’ta RemziKarabulut’un günlük hayatın içinde akıp giden insan yaşamlarına dairgözlemleri, “Acı Gösteri” adıyla edebi metinlere dönüşen öyküleri yer alıyor. Sahnedeise ‘acı gösteri’nin birer kahramanı olan ‘’Deli Sakkur’,’ ‘’Yılancı Yunus’’,’’ConiEko’’,” Fitil Emmi”, “Sessiz Osman” ve “Allahın Kulu Sabah” vardır.

Sel Yayıncılık,kitap hakkında şu ifadelere yer veriyor, “Remzi Karabulut, Acı Gösteri’deepeydir unutulmuş insan tipleriyle yeniden buluşturuyor okuru.Gizemli koleksiyonerden kasabanın delisine, vitrin mankeninden YılancıYunus’a tüm kasabanın içinde kendine yer bulduğu bir kitap Acı Gösteri.Gündelik sıkıntılardan bile mizah çıkaran Akdeniz insanının sahiciliğiyle,Güney’den bir tutam iyimserlik öyküsü...”

Remzi Karabulut ise,bu çalışmaya dair muradını şu sözlerle dile getiriyor, “ “Yazdıklarıma AntonÇehov’un ilgiyle bakmasını,  Sait Faik’in içten gülümsemesini, Vüs’at O.Bener’in sonuna kadar okumasını, Ferit Edgü’nün gereksiz sözcükbulmamasını, Orhan Kemal’in şaşırmasını, Cemil Kavukçu’nun güvenmesini vesevdiğim kadının ‘Çok samimi olmuş’ demesini isterim. Dahası, NâzımHikmet’in şiirsel bulmasını, Yaşar Kemal ile Salâh Birsel’in onda yeni birsözcükle karşılaşmasını isterim. Acı Gösteri’deki öykülerimin, ağacınkök salması  gibi gürültü etmeden yaşama sızmasını dilerim.”

1963 yılında Sarıkamış'ta doğan Remzi Karabulut,bir dönem soyut resimle ilgilendi ve etkisinde kaldığı metinlerin resimleriniyaptı. Yaptığı resimlerle ikisi kişisel, üç sergi açtı. Yazılarını Edebiyat 81,Çağdaş Türk dili, Yeni Düşün, Uç, Damar, Aratos, Kül Öykü, Notos gibidergilerde yayınlayan Karabulut'un ilk kitabı Hep Doğruyu Söyleyen Yalanım Ben(Günce), 2002 yılında Kültür Bakanlığı yayınları arasından, ikinci kitabıKadınlar Gülmemeli (Öykü) 2005 yılında Can Yayınları arasından çıktı. RemziKarabulut, 1975 yılından bu yana Tarsus'ta yaşıyor ve yazmayı sürdürüyor.

Arı duru öykülerin yazarı RemziKarabulut’un yeni öykü kitabı edebiyat dünyasıyla buluştu. Sel yayıncılığın Aralık 2011 basımı olarak kaotik bir ortama sürüklenilen şugünlerde iyimserliği empoze etmeye aday  öykülerden  oluşanseçkisiyle kitabın  sonuna gelindiğinde keşke bitmeseydi denilen öykülerharmanı.

Karabulut,ressam olmanın verdiğiyetkinlikle kitabına almış olduğu öyküleriyle hayatın turuncu yanını göstermeyeçalışmış.Her öyküsünde yazarlığın olmazsa olmaz unsurlarından olan gözlemyeteneği kurgusuna almış olduğu şehrin ve onun kahraman[lar] çizelgesinioluşturan ‘’Deli Sakkur’,’ ‘’Yılancı Yunus’’,’’Coni Eko’’ vd. sunumlarındagörülmektedir.

Yaşar Kemal’in Çukurova kokanağızlarından ve deyimlerinden bolca kullanılan öykülerde okura sarı sıcaktatlar bırakmayı başarmıştır.Köycülüğümüzü ‘’Fitil Emmi’’, ‘’GöbeleğinTadı’’,’’Arı Yangını’’ gibi öyküleriyle anımsatmayı ihmal etmemiştir.

Kitaba adını veren ‘’Acı Gösteri’’aslında hepimizin Baba[sızım]’ızı Kafkaesk tarzda sunmaktadır. Gizemlikoleksiyoncunun ,ressam olan ayrancıyla tanışması onun ‘’Acı Gösteri’’tablosunu satın almak istemesi ardından ayrancıyla dostluğunu geliştirmesi konualan ve bütün bu düğüm aslında her iki insanında babasız veya baba sevgisindenyoksun büyümesi kurgusuna bağlı oluşturularak çözülmesi… Okuruhüzünlendirmektedir.

‘’Manken ‘’ öyküsünde Edebiyat vePsikanaliz arasındaki ilişkiyi ortaya koyması açısından farklı okumalara açıkbir öykü olarak ‘’Acı Gösteri’deki’’ yerini almıştır.Öykülerin dili yazarınkurgusu ve kahramanlarının yaşamlarına paralel olarak verilmiştir.Bu daöyküleri yeri geldiğinde argo sözcük kullanımına açımlamıştır.

Karabulut’un ortaya koymuş olduğuEdebiyat sahnesindeki ‘’Acı Gösteri’ye’’ herkes davetlidir.

Remzi Karabulut Kimdir ?

REMZİ KARABULUT, 1963 yılındaSarıkamış'ta doğdu. Bir dönem soyut resimle ilgilendi ve etkisinde kaldığımetinlerin resimlerini yaptı. Yaptığı resimlerle ikisi kişisel, üç sergi açtı.Yazılarını Edebiyat 81, Çağdaş Türk dili, Yeni Düşün, Uç, Damar, Aratos, KülÖykü, Notos gibi dergilerde yayınlayan Karabulut'un ilk kitabı Hep DoğruyuSöyleyen Yalanım Ben (Günce), 2002 yılında Kültür Bakanlığı yayınlarıarasından, ikinci kitabı Kadınlar Gülmemeli (Öykü) 2005 yılında Can Yayınlarıarasından çıktı. Remzi Karabulut, 1975 yılından bu yana Tarsus'ta yaşıyor.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.