Yerel »

Mersin Üniversitesi Doç. Dr. Serdar Coşkun’a TÜBİTAK 1001 Proje Desteği

Mersin Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serdar Coşkun, Elektrikli araçların  Pekiştirmeli Derin Öğrenme Tabanlı Batarya Yönetimi Sistemi Tasarımı (DERİNBYS) Projesiyle TUBİTAK'tan destek aldı.


@mersinhaber 'i takip et
TÜBİTAK, Mersin Üniversitesi  Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serdar Coşkun'a,  Pekiştirmeli Derin Öğrenme Tabanlı Batarya Yönetimi Sistemi Tasarımı (DERİNBYS) 30 ay proje desteği verdi.

Elektrikli araçların en önemli bileşeni batarya sistemleridir. Bu sistemlerin yönetimi, batarya paketlerinin performansının izlenmesinde, koordinasyonunda, denetiminde ve korunmasında önemli bir rol oynamaktadır. DERİNBYS kapsamında, bataryanın kritik durumları olan; batarya şarj durumu, batarya enerji durumu, batarya sağlık durumu, batarya güç durumu, batarya sıcaklık durumu ve batarya emniyet durumu gibi faktörler göz önünde bulundurularak, en gelişmiş derin öğrenme algoritmaları tasarlanacaktır. Bu kritik durumların gerçek zamanlı gözlemi ve denetimi bu tasarımın temel amacı olarak sunulmaktadır. Uluslararası ortaklı geliştirilecek DERİNBYS sayesinde farklı sürüş koşulları altında elektrikli araç performansı artırılarak batarya kullanım ömrü uzatılabilecektir. Geliştirilen modeller ve yöntemler, yerli elektrikli araç üreticileri ile paylaşılıp ulaşım araçlarının elektrifikasyonuna yönelik yenilikçi teknolojilerin geliştirilmesine katkı sağlayacaktır.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.