Tarsus » Yerel »

DARISI DÜNYA ŞAMPİYONLUĞUNA OLSUN...

Polonya'da düzenlenen Gençler ve 23 yaş altı Avrupa Halter şampiyonasında Tarsuslu milli sporcumuz Gamze Altun 45 kilo sikletinde 70 kg koparma 93 kg silkme yaparak koparma ve toplamda 3 Silkmede Avrupa rekoru kırarak şampiyon olması sevinç yarattı.


@mersinhaber 'i takip et
Polonya'da düzenlenen Gençler ve 23 yaş altı Avrupa Halter şampiyonasında Tarsuslu sporcumuz Gamze Altun 45 kilo sikletinde 70 kg koparma 93 kg silkme yaparak koparma ve toplamda 3 Silkmede Avrupa rekoru kırarak şampiyon olması sevinç yarattı.

Tarsuslu Milli haltercimiz Gamze Altun  Polanya'da  kilosunda Avrupa rekorunu kırarak Avrupa Şampiyonu olurken,  Aralık ayında yapılacak olan Dünya Gençler Halter Şampiyonasında gitmeye hak kazandı. 

REKORLARLA MADALYALAR BİZİM
Polonya'da düzenlenen Gençler ve 23 Yaş Altı Avrupa Halter Şampiyonası'nda madalya yağmuru. Organizasyonun ilk gününde Milli sporcularımız 6 altın, 4 gümüş, 2 de bronz olmak üzere toplam 12 madalya kazandı. Akşam seansında kadınlar 23 yaş altı 45 kiloda Cansu Bektaş koparmada 75 kilo ile gümüş, silkmede 91 kilo ile gümüş ve toplamda 166 kilo ile altın madalya kazanarak Avrupa Şampiyonu oldu. Milli sporcumuz Cansu Bektaş, toplamda 166 kilo ile 23 yaş altında yeni rekorun da sahibi oldu. 
Aynı kiloda Gamze Altun ise koparmada 70 kilo ile bronz, silkmede 93 kilo ile altın toplamda 163 kilo ile bronz madalya kazanırken Gamze de silkmede 93 kiloluluk kaldırışıyla Avrupa’da yeni rekorun sahibi oldu. Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Talat Ünlü, organizasyonda madalya kazanan milli sporcuların madalyalarını takdim ederek, ay-yıldızlı haltercileri ,antrenörlerini ve kulüplerini tebrik etti.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.