Tarsus » Yerel »

"İşçilik maliyetleri ürün fiyatlarını tetikliyor"

Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa TEKE Tarsus Hal’i esnaflarından Müslüm YILDIZBAKAN'ı ziyaret etti.


@mersinhaber 'i takip et
Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa TEKE Tarsus Hal’i esnaflarından Müslüm YILDIZBAKAN'ı ziyaret etti.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Müslüm YILDIZBAKAN “ Yaş meyve ve sebze üretiminde tüketiminde pazarlanmasında ihracatında enflasyon oranlarına bağlı olarak girdi fiyatları ile işçilik ücretlerinde yüksek oranlı artış yaşanıyor. Ülkemiz için stratejik sektör olan tarım, alt sektörlerle birlikte en çok istihdamı sağlayan fabrikadır. Üreticiyle birlikte aracıları da rekabet imkanı kazandıracak uygulamalar ihdas edilmesi gerekiyor." İfadelerine yer verdi.
Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa TEKE, “Yüksek gıda fiyatları uzun bir süreden beri ülkenin gündeminden düşmüyor. Bu soruya verilen yaygın cevap, üreticilerle tüketiciler arasındaki zincirin diğer halkalarının yani aracıların fiyatları arttırdığı yönünde. Ama gerçekten öyle mi? Tarladan sofraya kadar olan süreçte epey aşama var: Üretim, hasat, işleme, boylama, paketleme, ambalaj, üretim bölgesinden tüketim bölgesine ürünün taşınması yani lojistik, piyasaya arzı, market, manav ve pazarlarda satışa sunulması. Bütün bunların içinde ise en büyük yekünü artık işçilik tutuyor” dedi.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.