Tarsus » Yerel »

"Tarlada toplanan sebzelerin bu maliyetlerde yeni sezonda üretmek çok zor olacak"

Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke, Tarsus Hali esnaflarından Tekin Fidanoğlu'nu ziyaret etti.


@mersinhaber 'i takip et

Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa TEKE, Tarsus Hali esnaflarından Tekin Fidanoğlu'nu ziyaret etti.
Tekin F8danoğlu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ettiği konuşmasında, "Tarlada toplanan sebzelerin bu maliyetlerde yeni sezonda üretmek çok zor olacak” dedi.
Fidanoğlu, “Çiftçi sebzesini ya kendisine ait ya da kiraladığı tarlada serada üretir. Üretim yapabilmesi için sera malzemelerine, fide, gübre, ilaç gibi girdilere ve finansmana ihtiyaç var. Çiftçi üretim için gerekli olan girdileri ekonomik durumu iyiyse kendisi alabilir. Fakat, çiftçiler serada üretim için girdileri, sebze ve meyve satışına aracılık eden hal komisyoncusundan alır. Ürettiği domatesi de komisyoncuya vererek satılmasını sağlar. Öyle bir sistem kurulmuş ki, sözünü ettiğimiz bu sebepler yüzünden özellikle küçük üreticiler, komisyoncular olmasa, üretim yapamayacak durumdalar. Bu maliyetler artık bizlerinde belini büküyor” dedi.
Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa TEKE, “Şimdiden tarım sektörüne pozitif ayrımcılık uygulayan politikaların ihdas edilmesi, yaş meyve sebze üretimini daha da teşvik edecek politika ve destekleme modellerinin uygulanması gerektiğini her defasında söylüyoruz.Bugün sizler de bu maliyetler karşısında zor anlar zor günler yaşıyorsunuz “ dedi.

Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.