Yerel »

BÜYÜKŞEHİR KARİYER MERKEZİ, ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİYLE BULUŞMAYA BAŞLADI

İŞVERENLER VE ÖĞRENCİLER KARİYER MERKEZİYLE BU YIL DA BİR ARAYA GELECEK


@mersinhaber 'i takip et

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi, okul döneminin başlamasıyla birlikte kentteki üniversite topluluklarıyla buluşmaya başladı. Toplantıda; Mersin Üniversitesi ve Toros Üniversitesi’ndeki çeşitli toplulukların başkanları ve üyeleriyle hem geçmiş projeler konuşuldu, hem de öğrenciler Kariyer Merkezi’nden beklentilerini tek tek dile getirdi.

 

Kariyer Merkezi, gençlere güç veriyor

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer öncülüğünde kurulan Kariyer Merkezi; iş arayanlara, öğrencilere ve işverenlere yönelik başarılı projelere imza atmaya devam ediyor. Büyükşehir’in Kariyer Merkezi; kentteki 4 üniversitenin hem kariyer merkezleriyle, hem de topluluklarıyla düzenli olarak bir araya gelerek, çeşitli kariyer etkinlikleriyle gençleri iş dünyasına hazırlıyor. Kariyer Merkezi Müdürü Serkan Özada’nın katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda öğrenciler; Kariyer Merkezi’nin arkalarında bir güç olduğunu, daha mezun olmadan kendilerine iş çevresi sağladığını söylediler.

 

Özada: “Öğrencilerin, üniversite hayatındayken iş dünyasını tanımalarını sağlıyoruz”

 

Kariyer Merkezi Müdürü Serkan Özada, kentteki 4 üniversite ve topluluklarla iş birliği içerisinde olduklarını vurgulayarak, “Gençlerle yapmış olduğumuz çalışmalarda seminerler, teknik geziler, toplantılar ve etkinlikler gibi birçok noktada iş birliği yapıyor ve destek sunmaya çalışıyoruz. Daha üniversite hayatındayken iş dünyasını tanımaları amacıyla, networking çalışmalarına çok önem veriyoruz. Kendi mesleklerinin iş dünyasındaki karşılığı nedir? Meslekte çalışabilmeleri için hangi kriterlere sahip olmaları gerekiyor? CV oluşturma, mülakat teknikleri, linkedin kullanımı, dijital iş arama kanalları gibi birçok noktada farkındalık yaratmak istiyoruz” dedi.

 

Yapmış oldukları toplantıda, geçmiş dönemde gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bir değerlendirme yaptıklarını da söyleyen Özada, “2023’te ‘Sektörlerin Geleceği Zirvesi’ni başlatmıştık. Buna devam etme kararı aldık. Diğer taraftan mentorluk faaliyetine çok önem veriyoruz. Çünkü iş dünyasındaki profesyonel yöneticilerle tanışmalarını sağlamak çok önemli. Bu dönem olabildiği kadar, firmalarla öğrencilerimizi aracısız olarak buluşturacak etkinlikler bizim için önemli olacak. Önemli olan bir nokta da şu; dünya değişiyor. Gençlerin daha üniversite hayatındayken, değişen dünyaya ayak uydurmasını sağlamak üzere çalışmalar yapıyoruz. Bizim misyonumuz bu” diye konuştu.

Özada; üniversitelerde stant çalışması yapacaklarını, hem Kariyer Merkezi’nin hizmetlerini tanıtıp hem de talepleri alacaklarını söyledi. Özada ayrıca, Denizkızı A.Ş’nin yarı zamanlı iş imkanları neler, bunun için öğrenciler nereye başvuracaklar, mülakatlarda nelere önem veriliyor gibi konularda bilgilendirme yapacaklarını duyurdu.

 

 

Yıldırım: “Büyükşehir Kariyer Merkezi, ciddi bir network imkanı sağlıyor”

 

Mersin Üniversitesi Kamu Denetçiliği Topluluğu Başkanı Kahraman Yıldırım, 1 yıldır Kariyer Merkezi ile iş birliği halinde olduklarını anlatarak, “Yapmış olduğumuz etkinliklerde, Kariyer Merkezi’ni bir nevi sponsormuş gibi kullanabiliyoruz. Kariyer Merkezi’nin öyle avantajı oluyor. Çünkü her zaman arkamızı yaslayabildiğimiz, ciddi bir belediye gücü, ciddi bir ulaşım gücü ve ciddi bir iş gücü katıyor bizlere” dedi.

 

Geçen sene Kariyer Merkezi’nin birçok etkinliğine katıldığını söyleyen Yıldırım, “Ben İstanbul'dan geliyorum. Böyle fırsatların genellikle İstanbul'da, İzmir'de, Ankara'da olduğunu düşünürdük. Burada Kariyer Merkezi’ne dahil olduğumda gördüm ki, ciddi bir network imkanı sağlıyor. Çevremizi genişletebiliyoruz. Mezun olduğumda, topluluktan ve üniversiteden tüm bağlantımı kestiğimde, yine burası sayesinde kazanmış olduğum networkle bir şeyler yapabileceğime inanıyorum” diye konuştu.

 

Demir: “Mersin’de öğrencilere hizmet çok üst seviyede”

 

Toros Üniversitesi Endüstri Mühendisliği ve Verimlilik Topluluğu Başkanı Rojinda Demir, Büyükşehir Belediyesi’nin de Kariyer Merkezi’nin de üniversitelere çok destek verdiğini anlatarak, “Ulaşım konusunda olsun, networking konusunda olsun, iş gücü, işe alım konusunda olsun çok büyük destekler aldık. Bu konuda çok teşekkür ediyorum. Mersin’de öğrencilere hizmet çok üst seviyede. Mezun olmama çok az bir süre kaldı. Kariyer Merkezi sayesinde, şu anda işe alım yapacak firmalarla görüşme içerisindeyim” ifadelerine yer verdi.

 

Apak: “Kariyer Merkezi’nde beklentilerimiz ve isteklerimiz dinlendi” 

 

Toros Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Topluluğu Başkanı Selin Apak ise, toplantıda dönem içerisinde neler yapacakları hakkında konuştuklarını ve toplulukların Kariyer Merkezi’nden beklentilerinin ve isteklerinin dinlendiğini belirterek,  daha önce farklı bir şehirde Kariyer Merkezi ile karşılaşmadığını aktardı. Apak, “Geçen yılın sonuna doğru topluluğa katıldım ve neden bu kadar geç kaldığımı sorguladım. Mentorluk zirvesine okulca katılmıştık. Bu bizim geleceğimiz için, kariyerimiz için, CV'miz için, kendimize bir şeyler katmamız için çok büyük artı oldu. Çok şanslı hissediyoruz” dedi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.