Tarsus » Yerel »

TTB Yönetimi, 2025 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifini değerlendirdi

Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke, Başkan Yardımcısı Kemal Süheyl Batmaz, yönetim Kurulu üyeleri Yücel Gürbüz, Ayhan Bayram ve İlhan Titiz’in istişarede bulunduğu ‘2025 Yılı Bütçesi Tarıma Ayrılan Pay’ toplantının ana gündemini oluşturdu.


@mersinhaber 'i takip et
Tarsus Ticaret Borsası olağan haftalık yönetim kurulu toplantısı gerçekleşti.
Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke, Başkan Yardımcısı Kemal Süheyl Batmaz, yönetim Kurulu üyeleri Yücel Gürbüz, Ayhan Bayram ve İlhan Titiz’in istişarede bulunduğu ‘2025 Yılı Bütçesi Tarıma Ayrılan Pay’ toplantının ana gündemini oluşturdu.
Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke, büyüme ve kalkınmada öncelik sahibi yatırımlar için en önemli unsurun, finansman olduğunun altını çizdi.
Teke, büyüme ve kalkınmak için en önemli unsurun finansman olduğunu belirterek, "Yüksek enflasyonla birlikte, faizlerin de yükselmesi, özellikle KOBİ olarak nitelendirdiğimiz, küçük ve orta boy işletmelerin finansmana erişimini sekteye uğrattı. Küresel düzeydeki tüm zorluklara rağmen Türkiye, sahip olduğu güçlü üretim kapasitesi ve genç nüfusuyla ekonomik büyüme ve gelişme açısından büyük fırsatlara sahip.Düşük oranlı, orta ve uzun vadeli finansman imkânlarının temininde en önemli koşul enflasyon oranlarının düşmesi ve buna bağlı olarak reel sektörün daha düşük oranlarla finansman temin edebilmesi sağlanmalıdır.
2025 yılı bütçe giderleri 14 trilyon 731 milyar lira, bütçe gelirleri ise 12 trilyon 800 milyar lira olarak öngörülürken, tarıma 706 milyar lira kaynak ayrılması yeterli mi ? sorusunu aklımıza getirmektedir. 2025 yılı bütçesinde tarıma ayrılan kaynakta 2024 yılı bütçesine göre 320 milyar liralık artış gerçekleşti. Bütçe teklifine göre, 2025 yılı için tarıma yaklaşık 706 milyar lira kaynak ayrılması öngörüldü. Bütçede öngörülen tarımsal yatırımlar, çiftçinin ürününün daha değerli hale gelmesi için kullanılmalı. Ürünün paketlenmesi, depolanması, ihracata gönderilmesi gibi kırsal kalkınma yatırımları yapılmalı. Türkiye'nin üretim gücünün artırılması, sadece ihracat pazarlarına değil, tarımın daha iyi desteklenmesine de bağlıdır. Bu noktada tarım, stratejik bir sektör,üretim gücümüzü korumak için tarımsal üretimimiz ve tarıma desteğimiz önceliğimiz olmalıdır diye düşünüyoruz.” şeklinde sözlerini tamamladı.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.