Toroslar »

BAŞKAN YILDIZ "ÖĞRENİM YARDIMI BAŞVURULARI BAŞLADI

TOROSLAR BELEDİYESİNİN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN ÖĞRENİM YARDIMI BAŞVURULARI BAŞLADI


@mersinhaber 'i takip et

Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Toroslar İlçesinde ikamet eden ve bu yıl üniversiteyi kazanan öğrencilerin eğitim hayatına destek olan Toroslar Belediyesinin, 2024-2025 Öğrenim Yardımı başvuruları bugün başladı. Başvurular, 8 Kasım 2024 tarihine kadar devam edecek.

 

Öğrenim yardımından faydalanmak isteyen öğrenciler, başvuru şartları ve gerekli evraklarla ilgili detaylı bilgiye ise belediyenin 0324 322 72 00 numaralı telefonundan ulaşabilirler ve www.toroslar-bld.gov.tr web sayfasından online olarak ön başvurularını yapabilirler.

 

Öğrencinin, sınav kazanılan tarihten önceki 6 ay süre ile Toroslar İlçesinde ikamet ediyor olması ve Türkiye’de yerleşik Devlet üniversitelerine (1. Sınıf veya hazırlık) 2024 yılında kayıt yaptırmış olması şartının arandığı Öğrenim Yardımı kapsamında; önlisans öğrencilerine 4 bin TL, lisans öğrencilerine 8 bin TL, 5 yıl ve üzeri eğitim gören öğrencilere ise 10 bin TL destek verilecek.

 

Öğrenim Yardımı Başvurusu İçin Gerekli Belgeler

Eksiksiz doldurulmuş Öğrenim Yardımı Başvuru Formu (Matbu Dilekçe), Tarihçeli Yerleşim Yeri Belgesi (e-devlet üzerinden alınacak), Üniversite Kayıt Belgesi, Öğrencinin Nüfus Kimlik Fotokopisi, Üniversite kazandığına dair belge, öğrenci İBAN gösteren banka belgesi.

 

Ön Başvuru Nasıl Yapılır?

Öğrenciler, belediyenin resmi web sayfası olan www.toroslar-bld.gov.tr adresinde ana sayfada açılan “Başvuru” linkinden giriş yaparak formu doldurup, istenilen belgeleri yükleyerek başvurularını tamamlayacaklar.

 

BAŞKAN YILDIZ: “GELECEĞİN ÜNİVERSİTELİ YILDIZLARINA BAŞARILAR DİLİYORUM”

 

Eğitim desteği ile ilgili açıklamalarda bulunan Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, imkanları ölçüsünde gençlere her alanda destek vereceklerini söyleyerek, “Geleceğimiz olan gençlerimiz bizim için her zaman değerli. Toroslar Belediyesi olarak, ilçemizde ikamet eden ve bu yıl ilk kez üniversiteyi kazanan öğrencilerimiz ile ailelerinin bütçelerine katkıda bulunmak istedik. Genç kardeşlerime başarılar diliyorum. Güle güle harcasınlar” diye konuştu.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.