Tarsus » Yerel »

TARSUS'TA YEM BİTKİSİ DEMONSTRASYON TARLA GÜNÜ DÜZENLENDİ

Tarsus'ta Yem Bitkisi Demonstrasyon Tarla Gunü düzenlendi.


@mersinhaber 'i takip et
Tarsus'ta Yem Bitkisi Demonstrasyon  Tarla Günü programı düzenlendi.
Tarsus Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, Tarsus Baharlı Mahallesi Mera sahasında Yem Bitkisi Demonstrasyon Tarla Günü programına katıldı.
Rodos Yem Bitkisi 1 dekar alanda Mart 2024 tarihinde ekimi yapılmıştır. Çok yıllık yem bitkisidir. Meranın toprak yapısı tuzlu ve kumlu yapıya sahip olup, Mera ıslahı amacıyla, kumlu ve tuzlu toprak yapısında yetişebilen Rodos Yem Bitkisi ekimi yapılmış olup, Proje TÜBİTAK projesi olup, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Feyza Döndü BİLGİN tarafından takip edilmektedir.
Yem bitkisi olarak ekilmesi halinde yıllık yaş ot verimi 8-10 ton, Kuru ot verimi 2500 kg. Çok yıllık yem bitkisidir. Protein değeri %17 dir. Ayrık gibi yayılıcı bir yem bitkisidir.
Programa; Mersin İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, İlçe Jandarma Komutan Vekili Binbaşı Hikmet Kırmızıoğlu, İlçe Tarım ve Orman Müdür Vekili Yusuf Aksay, Adnan Menderes Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Feyza Döndü BİLGİN, Tarsus Süt Üreticileri Birliği Başkanı Danyal Avşar, Baharlı Mahalle Muhtarı Kutsal Avşar ve çiftçiler katıldı.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.