Yerel »

MERSİN TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN SİNOP'A TEKNİK İNCELEME GEZİSİ

Mersin Tarım ve Orman Müdürlüğü, Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi (KDAKP) kapsamında Sinop'ta incelemelerde bulundu.


@mersinhaber 'i takip et
Mersin Tarım ve Orman Müdürlüğü, Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi (KDAKP) kapsamında Sinop'ta incelemelerde bulundu.
Mersin  Tarım ve Orman Müdürlüğü konunile ilgili olarak yaptığı açıklama şöyle:
"Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonundan sağlanan dış kaynak ve Türkiye Cumhuriyeti katkısıyla gerçekleştirilen Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi (KDAKP) kapsamında 2024 yılı Yıllık Çalışma Plan ve Bütçesinde yer alan Çiftçi Eğitimleri ve İnceleme Gezileri 09-11 Ekim 2024 tarihleri arasında gerçekleştirildi. İlimiz 600 rakım üstü mahallelerinde ikamet eden 19 üreticimiz ile 9 Proje personelinin katılımıyla gerçekleşen gezi kapsamında Sinop iline teknik ziyaret gerçekleştirildi.
3 gün süren gezi boyunca, üreticilerimiz Sinop İl Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli tarafından Sinop ili ve proje kapsamındaki faaliyetler ile ilgili bilgilendirildikten sonra proje kapsamında kurulumu tamamlanan Boyabat Canlı Hayvan Pazarı, Durağan Güneş Enerjili Sulama Sistemi ile bölgede faaliyet yürüten S.S. Durağan Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifinin yanı sıra projemizden bireysel destek alarak faydalanan üreticilerimizi ziyaret edilerek bilgi alışverişinde bulunuldu."

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.