Tarsus » Yerel »

ORTAK PAYDA TARSUS

Tarsus Ticaret Borsası olağan haftalık yönetim kurulu toplantısı gerçekleşti.


@mersinhaber 'i takip et
Tarsus Ticaret Borsası olağan haftalık yönetim kurulu toplantısı gerçekleşti.
Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke, başkan Yardımcısı Kemal Süheyl Batmaz, yönetim Kurulu üyeleri Yücel Gürbüz, Ayhan Bayram ve İlhan Titiz’in istişarede bulunduğu ‘Ortak Payda Tarsus’ konusu toplantının ana gündemini oluşturdu.
Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke, Borsa olarak her dönem proje üreten bir kurum olmanın haklı gururunu yaşadıklarını belirterek, önümdeki süreçte de yeni işlere imza atma gayreti içerisinde olacaklarını söyledi.
Tarsus Ticaret Borsası’nın her zaman ‘İlk’lere imza atan bir kurum olduğunu belirten Başkan Teke, “Son olarak Coğrafi İşaretli Tarsus Sarıulak Zeytini ve Zeytinyağını ‘korumak ve marka değerini artırmak’ için Ticaret Borsamız tarafından bir web sitesi kuruldu. Kurulan bu siteden Coğrafi İşaretli ürünlerimizin satışı yapılmaya başlandı. Her ifade etiğim üzere başarının sırrı risk almaktan geçer. Borsa olarak biz de risk almayı seven bir kurumuz” dedi.
Tarsus’un özellikle Çukurova Havalimanı’nın açılması sonrasında yatırımcıların dikkatini çeken bir kent görünümüne geldiğinden bahseden Başkan Yardımcısı Kemal Süheyl Batmaz, “Sadece Çukurova Havalimanı olarak düşünmeyelim. Tarsus Organize Sanayi Bölgesi ve Agropark A.Ş ile bakıldığında gerçekten Tarsus bir cazibe merkezi durumunda. Borsamız başta olmak üzere diğer kurumlar ‘Ortak Payda Tarsus’ etrafında birleşirlerse bu kentin ekonomik anlamda ayağa kakması daha kolay olur diye düşünenlerdenim.” Dedi.
Türkiye’nin tarımda kendi kendine yeten bir ülke konumunda olduğunu hatırlatan Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Titiz, tarım ürünlerindeki verimliliği artırmanın yolunun birlikte istişare yapılarak aşılabileceğini belirttiği konuşmasında “Yerel de ve genel de herkese büyük sorumluluklar düşüyor. Hiç kimseyi önemsememek gibi bir düşünce içinde olmamalıyız” ifadesini kullandı.
Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı olduktan sonra gerek yurtdışı gerekse yurtiçi ziyaretleri sırasında çok büyük tecrübeler edindiğine vurgu yapan Mustafa Teke, edindiği bu tecrübeleri sık sık gerçekleştirdiği üye ziyaretlerinde de paylaşmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu dile getirdi.
Tarsus Ticaret Borsası’nın, kurulduğu günden bu güne bölgenin ekonomik ve sosyal kalkınmasında üzerine düşen görevleri yerine getirdiğini belirten Başkan Teke “Kurum olarak bizim açımızdan önemli olan faaliyetlerimizi aksatmadan sürdürmek, hep daha iyiye ulaşmak için aralıksız çalışmaktır. Bu kapsamda çalışmalarını gerçekleştiren Tarsus Ticaret Borsası ekonomik ve teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek sürekli hizmet kalitesini arttırmakla birlikte üyelerinin gelişmesine olanak sağlayacak fırsatların takipçisi olmuştur ve olmaya da devam edecektir” şeklinde sözlerini tamamladı.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.