Tarsus » Yerel »

TARSUSLU FİLOZOF VE ATLET KHRİSİPPOS TARSUS MARATONUNDA KOŞACAK

Uluslararası Tarsus Maratonu’nda daha önceki yıllarda da katılan Erhan Üvey Almanya’dan gelerek Aratos Felsefe dergisi adına, Antik Çağ’da yaşamış Tarsuslu filozof ve atlet Khrisippos’u temsilen bu yıl da maratonda koşacak.


@mersinhaber 'i takip et

Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

16. Uluslararası Tarsus Maratonu 20 Ekim Pazar günü koşulacak. Yıllarca Tarsus Belediyesi’nce düzenlenen Uluslararası Tarsus Yarı Maratonu, son 3 yıldır Mersin Büyükşehir Belediyesi’nce gerçekleştiriliyor.

Felsefenin ve sporun kenti Tarsus’ta bu yıl 16. Uluslararası Tarsus Maraton organizasyonlarıyla birlikte yapılacak.

Antik çağda felsefe okulları ve bu okullarda yetişmiş 45 filozof arasında bir de maratoncu bir filozof da bulunuyor. Gençliğinde uzun mesafe koşucusu olan Tarsuslu atlet filozof Khrisippos (Chrysippos) aynı zamanda Kıbrıslı Zenon’dan sonra Stoacı felsefe okulunun başına geçti ve yönetti. Kendi çağının filozofları, Stoa felsefesinin ana ilkelerini belirleyen Tarsuslu filozof Khrisippos’u stoacılığın temel direği olarak tanımlayarak, “Khrisippos olmasaydı, stoa felsefesi olmazdı” dediler.

Daha önceki yıllarda olduğu gibi bu yılda Aratos felsefe dergisi adına Tarsuslu filozof ve atlet Khrisippos’u temsilen Almanya’da çalışan Tarsuslu profesyonel Erhan Üvey temsilen koşacak.

 

Olimpiyat kenti Tarsus maratona koşuyor.

Antik çağda olimpiyatların gerçekleştiği az sayıdaki Anadolu’daki kentlerden biri olan Tarsus, gerçekleşecek olan uluslararası maraton etkinliği ile sporda adını yeniden duyuruyor.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da çok sayıda yerli ve yabancı atletin maratonda koşması bekleniyor. Koşu için kayıt yaptıranlar arasında bir de Tarsuslu atlet filozof Khrisippos (Chryisippos) bulunuyor.

Edinilen bilgiye göre, Uluslararası Tarsus Maratonu’nda daha önceki yıllarda da katılan (Erhan Üvey) Almanya’dan gelerek Aratos Felsefe dergisi adına, Antik Çağ’da yaşamış Tarsuslu filozof ve atlet Khrisippos’u temsilen bu yıl da maratonda koşacak.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.