Tarsus » Yerel »

TARSUS TİCARET BORSASI’NDAN BOZDAĞ TARIM'A ZİYARET

Tarsus Ticaret Borsası, üye ziyaretleri kapsamında Tarsus Bozdağ Tarım Sevkiyat İşletmecileri Mahmut ve Yusuf Ziya Bozdağ'ı ziyaret etti.


@mersinhaber 'i takip et
Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa TEKE ve Yönetim Kurulu Üyesi Yücel Gürbüz  üye ziyaretleri kapsamında  Tarsus Hal’i esnaflarından BOZDAĞLAR TARIM SEVKİYAT – Mahmut BOZDAĞ ve Yusuf Ziya BOZDAĞ’ ı ziyaret etti.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Mahmut BOZDAĞ ve Yusuf Ziya BOZDAĞ “Tarımının temel sorunlarından biri üretim planlamasının eksikliği olmakla birlikte bu durum en fazla meyve ve sebzede görülmektedir.”  DEDİ.
Mahmut Bozdağ yıllardır sebze meyve sektörü içinde olduğunu, ancak son iki senedir üreteninde tüketeninde zor durumda olduğuna değindi.
Bozdağ, “Tarım sektöründeki birtakım sorunları çözmek üzere planlanan hal yasasının fireleri asgariye indiren, ürün fiyatlarındaki artışı engelleyen, işçilik ücretlerini, üretici-tüketici memnuniyetini sağlayacak önlemleri kapsamasına önem gösterilmelidir. Biz firma olarak üretiyoruz, halde yerimiz var ve ayrıca parakende olarak sebze meyveyi tüketici ile buluşturuyoruz. Ama ne yazık ki, ne ucuz üretebiliyor, nede ucuz satabiliyoruz.” İfadelerine yer verdi.
Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa TEKE, “Üretime bağlı fiyat dalgalanmalarının azaltılması için üretimin kontrol edilebilir ve izlenebilir bir şekilde kayıt altına alınması ve buna göre ülkesel ve bölgesel olarak üretim planlamasının yapılması gerekmektedir. Kayıt dışılık hal dışında  pazarlama kanallarında daha fazla olup denetlemelerin ağırlıklı olarak hallerde yapılması haldeki esnaflarımıza motivasyon kaybına ayrıca neden olmaktadır.” Dedi.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.