Akdeniz » Yerel »

VALİ PEHLİVAN, OTOYOL JANDARMA KOMUTANLIĞININ GÖREVE BAŞLAMA TÖRENİNE KATILDI

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, otoyollarda, trafik ve asayiş görevlerini icra edecek otoyol Jandarma birimlerinin Otoyol Jandarma Komutanlığı’nın personeli ve tahsis edilen araçlarıyla göreve başlama törenine katıldı.


@mersinhaber 'i takip et
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleri ile İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın; otoyollarda, trafik ve asayiş görevlerini icra edecek otoyol Jandarma birimlerinin teşkil edilmesine yönelik talimatlarına istinaden tamamlanan hazırlık çalışmaları neticesinde bütün İllerde olduğu gibi Mersin'de kurulan Otoyol Jandarma Komutanlığı’nın personeli ve tahsis edilen araçlarıyla göreve başlama törenine katıldı. 
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile Mersin İl Jandarma Komutanlığı’nda gerçekleştirilen törende konuşma yapan Vali Pehlivan; “Jandarma Teşkilatımızın yeniden tanımlanan görev alanıyla ilgili bu törenimizin hayırlara ve iyiliklere vesile olmasını diliyorum. Ülkemiz genelinde emniyet ve asayiş hizmetleri, Emniyet Teşkilatımız, Jandarma Teşkilatımız ve denizlerde de Sahil Güvenlik Teşkilatımız tarafından verilmektedir. Otoyollarda Jandarma’nın trafik ve asayiş sorumluluk bölgelerinin belirlenmesine yönelik çalışmalar belli bir süredir İçişleri Bakanlığımız tarafından sürdürülmekteydi. Yapılan ön çalışmalar neticesinde Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle, Sayın İçişleri Bakanımızın talimatlarına istinaden ve Bakanlığımız bünyesinde Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve ilgili birimlerin koordinasyonunda düzenlemeler gerçekleştirildi. 81 vilayette olduğu gibi Mersin İlimizde de gerekli kurul kararlarını bu doğrultuda aldık. Bugün Jandarma Teşkilatına yeni görev alanlarını tebliğ etmiş oluyoruz. Bu kapsamda özellikle yurt sathında otoyollarda jandarmamıza yeni sorumluluklar yüklenmiş durumdadır.  İlimizde 147.7 km uzunluğunda otoyol güzergahında trafik hizmetleri başta olmak üzere asayişe dair bütün hizmetler bir bütünlük içerisinde yerine getirilecektir. Bu görevler içerisinde adli, mülki görevler ile ilgili diğer görevler ifa edilecektir. Bu kapsamda Otoyol Jandarma Komutanlığı tesis edilmiştir. Bu Komutanlığımıza bağlı 2 Karakolda toplamda 45 tim ve 160 personel görev alacaktır. Ayrıca 30 civarında yeni araç tahsis edilmiştir.  Trafik hizmetleri bütün yollarda, bütün ulaşım noktalarında hayati öneme haiz.
İnanıyorum ki Jandarma Teşkilatımız, üstlenmiş olduğu bütün diğer görevlerde olduğu gibi, yurdumuzun her bir noktasında, her bir ilinde, her bir ilçesinde nasıl ki başarıyla, özveriyle, fedakarlıkla görevini yerine getiriyorsa bugünden itibaren üstlendiği görevleri de aynı özveriyle ve başarıyla yerine getirecektir. Diğer bütün sorumluluk alanlarında olduğu gibi elbette ki hem Emniyet teşkilatıyla hem de Adli makamlarla, koordineli bir şekilde çalışmalarını yürütecektir.  Otoyol Jandarma Komutanlığımızın hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor, bu sahada çalışacak olan bütün arkadaşlarımıza, ekiplerimize hayırlı başarılar temenni ediyorum. Kazasız, kayıpsız görevler diliyorum. Sorumlu ekiplerimizin gayretiyle en önemli mücadele alanlarımızdan biri olan trafik kazalarının azaltılması ve bir gün sıfırlanması hedefi doğrultusunda inşallah önemli mesafeler alacağız. Denetleme ve önleme faaliyetleri artarak devam edecek. İnsanımızın, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini temin etmek hususunda önemli vazifeler yerine getirecekler. Bu vazifelerinde Jandarmamıza bir kere daha başarılar diliyorum.’’ ifadelerini kullandı.
Törende, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ercan Atasoy da bir konuşma yaptı.
İl Müftüsü Aydın Yığman’ın yaptığı dua eşliğinde kurban kesimi gerçekleştirildi.
Tören, günün anısına fotoğraf çekiminin ardından güvenlik güçlerimize tahsis edilen araçların görev yerlerine uğurlanmasıyla sona erdi.
Törene; Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Ali Tuna Baysal, Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak, Vali Yardımcısı Adem Yılmaz, Akdeniz Kaymakamı Zeyit Şener, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ercan Atasoy ve Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Oğuz Bavbek, İl Müftüsü Aydın Yığman, İl protokolü ve jandarma teşkilat mensupları katıldı.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.