Toroslar » Spor » Yerel »

Mersin’de, ‘2. Mersin Off-Road ve Kamp Festivali’

BÜYÜKŞEHİR TARAFINDAN ‘2. MERSİN OFF-ROAD VE KAMP FESTİVALİ’ BÜYÜK BİR COŞKUYLA SONA ERDİ


@mersinhaber 'i takip et

Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Sporu ve sporcuyu desteklemek için bir dizi etkinliğe imza atan Mersin Büyükşehir Belediyesi, kentte spor kültürünün de yaygınlaşmasına katkı sağlıyor. Her türlü spora ev sahipliği yapmaya uygun coğrafyası olan Mersin’de, ‘2. Mersin Off-Road ve Kamp Festivali’ düzenlendi.

 

Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından Kayrakeşlik Mahalle Muhtarlığı ile birlikte düzenlenen Off-Road yarışı, engebeli dağlık arazisi ile bu spora en uygun konum olan Toroslar’ın eteklerinde gerçekleştirildi. Zorlu ve keyifli bir parkurda yarışan sporculara, yarışma sonunda ödülleri teslim edildi.

 

Sınıf 1’de Enes Kaya birinci, Osman Efe Severoğlu ikinci, Ahmet Ayhan ise üçüncü oldu. Sınıf 2’de Ümit Kaya birinci, Ogün Güney ikinci, Doğay Doksöz üçüncü oldu. Sınıf 3’te Mehmet Fatih Oçak birinci, İsmail Özden ikinci, Denizcan Güney üçüncü oldu. Sınıf 4’te Mehmet Demirel birinci, Çağdaş Bağdatlı ikinci, Hüseyin Aka üçüncü oldu. SSV 5’te ise Selman Yüksel birinci, Celal Boyraz ikinci, Selçuk Karayiğit üçüncü oldu.

 

Kadınlar kategorisinde ise Tülin Açıkgöz birinci, Çağıl Açıkgöz ikinci, Birsen Özdemir üçüncü oldu. Enduro kategorisinde Mehmet Dekiş birinci, Halis Yiğit ikinci, Furkan Fesli üçüncü oldu. Pick-up kategorisinde de Serkan Çetin birinci, Umut Kağan Kaya ikinci, Onurcan Kaya üçüncü oldu.

 

Demirel: “Büyükşehir olmasaydı yarışı yapamazdık, diplerde bir yerde olurduk”

Sınıf 4’te birinci olan Off-Road sporcusu Mehmet Demirel, güzel bir organizasyon yapıldığını belirterek, “Etap çok zordu, ancak sorunsuz bitti” dedi. Off-Road’ı anlatan Demirel, “İlk bakıldığında zengin sporu olarak gözüküyor, ama gönül işi. Maddiyet lazım, ama organizatör kulüpler destek verdikçe bu sporlar oluyor. Kulüpler, belediyeler ile valilikler; bu sporu yapanlara destek verdikçe bu spor büyüyecek ve sevilecek” sözlerine yer verdi. Büyükşehir destek vermeseydi, organizasyonun Mersin’de yapılmasının zor olduğuna dikkat çeken Demirel, “Diplerde bir yerde olurduk. Böyle bir kalabalık olmazdı. Şimdi ise 7’sinden 70’ine herkes burada” şeklinde konuştu.

 

Açıkgöz: “Bütün kadınların piste girip bu heyecanı yaşamaları lazım”

Kadınlar kategorisinde birinci olan Tülin Açıkgöz, “Alışık olduğumuz bir pistti zaten, ama çok da eğlenceliydi. Çok güzeldi, her şey için teşekkür ediyoruz. Bütün kadınların bu piste girmelerini istiyorum, bu heyecanı yaşamaları lazım” diyerek, seyircinin de coşkulu olduğunun altını çizdi.

 

Kayınvalidesi ile yarışa katılan ve kayınvalidesine yenilerek ikinci olan Çağıl Açıkgöz, “Benim yabancı olduğum bir ortam değil. Babam, abim ve eşim de bu sporun içerisinde. Gayet güzel, keyifli bir ortamdı” diye konuştu.

 

Özdemir: “İlk kez katıldığım yarış, benim için çok heyecanlı geçti”

Çok heyecanlı bir yarış olduğunu kaydeden Birsen Özdemir ise, yarışta üçüncü oldu. Eşinin kendine co-pilotluk yaptığını söyleyen Özdemir, “Herkes bu yarışa katılmalı. Kendin kullandığın zaman bence daha sakin oluyor. Benim için ilk olan bir tecrübeydi, bundan sonra bütün yarışlarda varım” dedi. Çocuğunun kupaya çok merakı olduğunu söyleyen Özdemir, “Yarışa girmemin en büyük nedenlerinden bir tanesi Poyraz. Çocuğum için bu yarışa katıldım. Bundan sonra da hep Poyraz için katılım sağlayacağım” dedi.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.