Tarsus » Siyaset » Yerel » Adana »

BAŞKAN BOLTAÇ: “TARSUS PARLAYAN BİR YILDIZ OLMAYI HAK EDİYOR”

TARSUS’UN TARİHİ VE GASTRONOMİSİ EŞSİZ TARSUS ŞELALESİNİN MANZARASINDA TANITILDI


@mersinhaber 'i takip et

Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Tarsus’un tarihi, sanatı, zengin mutfağı ve projeleri hakkında bilgiler vermek üzere Tarsus Şelalesi’nde canlı yayınlanan bir televizyon programına katıldı. Binlerce vatandaş yayını ilgiyle takip etti.

 

Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç,  Tarsus’a dair soruları yanıtlamak üzere bir televizyon programına konuk oldu. Tarsus Şelalesi'nin büyüleyici manzarası eşliğinde gerçekleşen program, yoğun ilgi gördü. Tarsus'un tarihi, kültürel mirası, edebiyatı ve zengin mutfağı hakkında ayrıntılar verdi.

 

TARSUS’UN LEZZETLERİ EŞSİZ MANZARADA TANITILDI

Sanat, müzik ve tarihe dair keyifli bir sohbetin gerçekleştiği programda Yeni Türkü Müzik Grubu ve Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan Vekili Ali Mahir Başarır da katıldı.  Tarsus’un yöresel lezzetleri, biberli, Tarsus Kebabı, humus, fındık lahmacun, Tarsus şalgamı ve sıkma gibi lezzetleri tanıtıldı. Aynı zamanda Başkan Boltaç Dünya’nın en önemli pazarlarından biri olan ve tek plastiksiz pazar olma özelliği taşıyan Slow Food Yeryüzü Pazarı’nı anlattı.

 

“BURASI MUAZZAM BİR GÖRSELE SAHİP”

Tarsus’un güzelliklerini ve Atatürk’ün Tarsus’a gelişini anlatarak konuşmalarına başlayan Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, “Burada sizleri ağırlamaktan gurur ve mutluluk duyuyorum. Bugün Tarsus’un en önemli noktalardan biri olan Şelale’deyiz. Burası muazzam bir görsele sahip. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Adana’dan Mersin’e geçerken bir gece Tarsus’ta konaklıyor. Tarsus’ta hem barajımız hem de Tarsus’un merkezinde parkımız var. Her iki noktaya da hayran kalıyor ve keyifli anlar geçiriyor. Kendisi Şelalemize de geliyor.  Atatürk’ün gittiği her yerde, gördüğü her noktada, izlediği her çalışmada bir güzellik var.” dedi.

 

“TARSUS PARLAYAN BİR YILDIZ OLMAYI HAK EDİYOR”

Tarsus’un tarihini anlatan Başkan Boltaç “Tarsus 10 bin yıllık tarihi olan, Hristiyanların, Musevilerin ve Müslümanların kutsal saydığı bir toprak. Burası birçok medeniyete başkentlik yapmış bir kenttir. Dolayısıyla Hristiyanlar için Aziz Paul’un, Museviler için Danyal Peygamberin, Müslümanlar için de Eshab-ı Kehf’in etkisi vardır. Bu kadim topraklar önemli bir noktadır.  Bu coğrafyanın çok geniş bir yeri sit alanı. Tarsus’un üstü ne kadar zenginse yeraltı daha da zengin. Dolayısıyla Tarsus parlayan bir yıldız olmayı hak ediyor.” şeklinde konuştu.

 

“ZAMANDA YOLCULUK YAPIYORMUŞ GİBİ HİSSEDİYORSUNUZ”

Tarsus’un önemli bir kent olduğunun altını çizen Başkan Boltaç, “Tarsus sokaklarında gezdiğinizde gerçekten tarihi bir kokuyu alıyorsunuz. Sanki zamanda yolculuk yapıyormuş gibi hissediyorsunuz. Dolayısıyla Tarsus, tarımda, sanayide ve turizmde önemli bir rol almıştır.” diye ifade etti.

 

“SİPTİLLİ ÇARŞIMIZI GASTRONOMİ MERKEZİNE ÇEVİRİYORUZ”

Tarsus’un gastronomi kültürüne değinen Başkan Boltaç, “Bu kentte lezzet uzun yıllar boyunca damakta kalıyor ve süreklilik arz ediyor. Bu durum gastronomi anlamında bizim için çok önemli. Tarsus’a gelenler Ümit Yaşar Oğuzcan gibi sanatı en dibine kadar en güzel şekilde yaşayabiliyor. Gastronomi anlamında da çok güzel keyifli bir kente geliyor. Havalimanı da açıldı. Artık gelmeniz için bir sebep daha var. Ben Türkiye’deki bütün yurttaşlarımızı bu güzel tarihe sahip olan Tarsus’a davet ediyorum. Bizim Siptilli Çarşımız var. O çarşıyı Gastronomi Merkezine çeviriyoruz. Kısa bir süre sonrada açılışını yapacağız. Bu bölgeyi trafiğe kapatacağız.  Hem esnafımız kazanacak hem de canlılık getireceğiz. Analı Kızlı, övelemeç, yüksük çorbası, sarımsaklı köftemiz var. Bizde gastronomi çok önemli bir nokta. 1-2-3 Kasım’da Tarsus Festivali var. Bu festivale de herkesi davet ediyorum.” şeklinde ifade etti.

 

 “TARSUS ŞELALESİ DÜNYA’NIN EN GÜZEL YERLERİNDEN BİR TANESİ”

Tarsus’un önemli bir değer olduğunun altını çizen CHP Grup Başkan Vekili Ali Mahir Başarır  “ Tarsus Şelalesi Dünya’nın en güzel yerlerinden bir tanesi. Burası önemli bir değerimiz. Tarsus inanılmaz tarih kokan bir şehir.” ifadelerini kullandı.

 

“HER ZAMAN TARSUS’UN BENİM GÖZÜMDE ÖZEL BİR YERİ OLMUŞTUR”

Tarsus’un çok önemli bir yer olduğunu ifade eden Sanatçı Derya Köroğlu, “Tüm Tarsus’u sevgi ve saygıyla selamlıyoruz. Tarsus’un benim gözümde her zaman özel bir yeri olmuştur. Tarsuslu arkadaşlarımız ve Tarsus’ta yetişmiş, eğitim görmüş kişilerle tanıştıkça hakikaten Tarsus’un değerinin ne kadar önemli olduğunu o zamandan anlamıştık.” diye ifade etti.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.