Toroslar »

TOROSLAR BELEDİYESİNDEN ÖĞRENCİLERE DESTEK

Toroslar Belediye Meclisi, üniversite programlarına yerleşen öğrencilere eğitim yardımı yapılması teklifini oy birliğiyle kabul etti.


@mersinhaber 'i takip et

Toroslar Belediye Meclisi, üniversite programlarına yerleşen öğrencilere eğitim yardımı yapılması teklifini oy birliğiyle kabul etti. Eğitim yardımından Toroslar’da ikamet eden ve son sınav sonuçlarına göre üniversiteye yerleşen öğrenciler faydalanacak.

 

Toroslar Belediye Meclisi Ekim Ayı 2. Birleşim Toplantısı, Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız başkanlığında yapıldı.

 

Toplantıda, ÖSYM tarafından yapılan 2024 Yılı Yükseköğretim Kurumları sınavında Türkiye'de yerleşik devlet üniversitelerini kazanan öğrencilere öğrenim yardımında bulunulmasına ilişkin ilgili komisyonlarda görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

 

Buna göre 2 yıllık önlisans bölümünü kazanan öğrencilere 4 bin TL, 4 yıllık lisans bölümünü kazanan öğrencilere 8 bin TL, 5 yıl ve üzeri bölüm kazanan öğrencilere ise 10 bin TL öğrenim yardımı yapılacak.

 

BAŞKAN YILDIZ 10 EKİM KATLİAMINI UNUTMADI

 

Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, belediye meclisinde yaptığı konuşmada, 10 Ekim 2015’te Ankara’da yapılan barış mitingine yapılan saldırı sonucu hayatını kaybeden yurttaşları andı.

 

Yıldız, “10 Ekim tarihi Türkiye’nin yakın tarihi açısından sıkıntılı günlerden bir tanesi. 10 Ekim 2015 tarihi bilinen en büyük sivil katliamın olduğu gündür. Sendikaların, demokratik kitle örgütlerinin, siyasi partilerin miting yaptığı bir alanda maalesef bir saldırısıyla yüzlerce yurttaşımız yaşamını yitirdi. Bu gar patlamasında yaşamını yitiren kıymetli hemşehrilerimizi anarak meclis toplantısına başmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

 

Başkan Yıldız, konuşmasında 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü’ne de dikkat çekti ve kız çocuklarının ayrımcılığa, şiddete, sömürüye uğramadığı bir dünya dileğini dile getirdi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.