Spor » Yerel »

CARETTALAR, GALİBİYET SEVİNCİNİ KENDİ EVİNDE DE SÜRDÜRMEYİ HEDEFLİYOR

CARETTALAR, GALİBİYET SEVİNCİNİ KENDİ EVİNDE DE SÜRDÜRMEYİ HEDEFLİYOR... MSK, SÜPER LİG’İN 2. MAÇINDA KENDİ EVİNDE TER DÖKECEK


@mersinhaber 'i takip et

2024-2025 Sezonu Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde mücadele eden ve sezona hızlı bir başlangıç yapan Mersin Spor Kulübü (MSK) deplasmanda aldığı galibiyet sevincini kendi evinde de sürdürmeyi hedefliyor. Ligin ilk haftasında Yukatel Merkezefendi Belediyesi’ni mağlup eden Carettalar, 13 Ekim Pazar günü sezonun ikinci maçında Servet Tazegül Spor Salonu’nda Aliağa Petkim Spor’u ağırlayacak.

 

Bu sezonda kendilerini çetin bir mücadelenin beklediğinin farkında olan Carettalar, kendi evlerinde oynayacağı maç öncesi tüm hazırlıklarını tam gaz sürdürüyor. Evinde oynamanın avantajını sahaya yansıtmak isteyen Carettalar, Mersinli basketbolseverlerin de desteği ile parkede puanla ayrılmayı hedefliyor.

 

Yeni transferler ile kadrosunu daha da güçlendiren MSK, bu sezonda ‘Aynı rotada aynı potada’ diyerek sürdürdüğü mücadelesinde maç coşkusunu birlikte yaşamak için Mersinlilerin desteğini bekliyor.

 

Sevim: “Taraftarımızın desteği ile yolumuza emin adım devam edeceğiz”

MSK Başantrenörü Can Sevim, Süper Lig’de deplasmanda aldıkları ilk galibiyetin oldukça değerli ve önemli olduğunun altını çizerek, bu galibiyetin kendilerine özgüven ve avantaj sağladığını ifade etti. Sevim, “Denizli gibi zor bir deplasmandan galibiyetle dönmüş olmak açıkçası bizi çok mutlu etti. Şimdi önümüzde evimizde oynayacağımız ilk maç var. Aliağa Petkim Spor’la Pazar günü saat 18.00’da oynayacağız. Umarım seyircilerimiz de bizimle beraber bu heyecanı paylaşıyorlardır ve burayı doldurup sezonun ilk maçında bize her zaman olduğu gibi muhteşem bir destek verirler. Biz de onların desteğiyle ikinci maçımızı kazanıp emin adımlarla yolumuz devam ederiz” dedi.

 

“Gün geçtikçe birbirleriyle oynamayı öğrenen bir takım var”

Başarılarının arkasında çok büyük bir emek, yönetim ve ekip desteği olduğunu da sözlerine ekleyen Sevim, yeni sezonla ilgili de; “Büyük değişiklikler yaptık ve kadromuza yeni oyuncular katıldı. Bu kadroyu kurarken de benim sistemimi en iyi şekilde yerine getirebilecek oyuncuları bir araya getirmeye çalıştık. Geçen yıldan devam eden oyuncularımız da var. Bunları harmanlayıp bugünkü takımımızı ortaya çıkardık. Şimdi bu takımın beraber oynamayı öğrenip gelişmesi ve her gün daha iyiye gitmesi gerekiyor ki sezon başladığından beri de gözlemlediğimiz o. Gün geçtikçe daha iyi olan, daha birbirine alışan, birbirleriyle oynamayı öğrenen bir takım var elimizde. Sezon sonuna da bu çok pozitif bir şekilde yansıyacaktır diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

 

Tarafların desteğinin inanılmaz olduğunu ve bu destekleri her zaman hissettiklerini vurgulayan Sevim, “Burası Edip Buran’a göre üç katı kadar seyirci alabilen bir salon. Burayı doldurup bize o desteği gösterirlerse eğer biz de onlara bu desteklerinin karşılığını vereceğimizin sözünü veriyoruz” diyerek yeni sezonda da taraftarlara kendilerini destekleme çağrısı yaptı.

 

Kuş: “Sezona iyi bir başlangıç yaptık”

Oyunculardan Canberk Kuş, takım kimyasının her geçen gün daha da iyiye gittiğini ve yoğun bir kamp sezonu atlattıklarını aktararak, “Sezona iyi bir başlangıç yaptık. Sezonun ileriki zamanlarında bu galibiyeti daha iyi anlayacağız. Çünkü Denizli her zaman zor bir deplasmandır. Orada kazanmamız iyi oldu. Takımımızda sakatlananlar olmasına rağmen iyi oynadığımızı düşünüyorum. Ben geçen sene de buradaydım ama farklı bir salonda oynuyorduk ama taraftarımızın desteği ile ev sahibi olduğumuz maçları kaybetmek istemiyoruz. Ev sahibi olduğumuz maçları kaybetmezsek de Play-off kotasında seneye Avrupa’da oynamak için bize çok daha yardımcı olacağını düşünüyorum” dedi. Taraftarlardan bu mücadelede kendilerine destek olmalarını isteyen Kuş, “Pazar günü salonumuzu dolduralım. Bizler, sizin desteğinizle her zaman daha güçlüyüz” diye konuştu.

 

Sinirlioğlu: “Bu maçı da kazanıp 2’de 2 yapmak istiyoruz”

Oyunculardan Berkay Sinirlioğlu da hazırlık kampları ile sezona çok güzel bir şekilde hazırlandıklarını ve bu hazırlıkların deplasmanda galibiyeti getirdiğini dile getirdi. Kendi evlerinde Aliağa Petkim Spor ile oynayacakları maç için heyecanlı olduklarını aktaran Sinirlioğlu, “Rakibimiz Avrupa kupalarında oynayan, iyi oyuncularla kurulu bir ekip ama gerekli teknik ve taktik analizleri hafta içinde hocamızla beraber yapıp hocamızın bize aktardıklarıyla beraber bu maçı da kazanarak 2’de 2 yapmış olarak lige merhaba demek ve bir mesaj vermek istiyoruz. Umarım sezon bittiğinde hedefimiz olan Avrupa Kupaları’nda yer alma başarısını elde ederiz diye düşünüyorum. Bu sene takım kimyamız çok iyi. Seyircilerle de bir olduğumuz zaman gayet başarılı bir takım haline gelebiliyoruz. Umarım Pazar günü de bunu gösterebiliriz” ifadelerini kullandı.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.