Yerel »

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ’NİN EKİM AYI 1. BİRLEŞİMİ GERÇEKLEŞTİ

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2024 Yılı Ekim Ayı Olağan Toplantısı’nın 1. Birleşimi, Mersin Büyükşehir Belediye Meclis 1. Başkan Vekili Ali Uyan başkanlığında gerçekleştirildi.


@mersinhaber 'i takip et

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2024 Yılı Ekim Ayı Olağan Toplantısı’nın 1. Birleşimi, Mersin Büyükşehir Belediye Meclis 1. Başkan Vekili Ali Uyan başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis Toplantısı’nda; Birimlerden Gelen 15, Komisyonlara Havale Edilen 7, Gündem Dışı 1 madde olmak üzere toplam 23 madde görüşüldü.

 

Uyan: “13 ilçemizin de başımızın üstünde yeri var”

Mersin Büyükşehir Belediye Meclis 1. Başkan Vekili Ali Uyan, eşit ve adaletli hizmet vurgusu yaparken, “13 ilçemizin de başımızın üstünde yeri var. Vahap Seçer Başkanımızın 13 ilçemize de eşit ve adaletli hizmetler götürmesinde inanın hiç kimsenin bir tereddüdü yok” dedi.

 

Meclis Toplantısı’nda ‘kardeş şehir’ konuları görüşüldü

Çin Halk Cumhuriyeti’nin Zhuhai Şehri ile kardeş şehir ilişkisi kurulması ile ilgili konu Meclis Toplantısı’nda oy birliğiyle kabul edildi. Kardeş şehir ilişkilerinden beklenen verim alınamayan Brezilya Santa Catarina, Lübnan’ın Sayda, İspanya’nın Las Palmas, Güney Afrika’nın Durban, Çin Halk Cumhuriyeti’nin Lin, Ningbo ve Xiamen, Hırvatistan’ın Rijeka, Türkmenistan’ın Türkmenbaşı, Tunus’un Zarzis kentleri ile ilişkilerinin sona erdirilmesi ve kardeş şehir Kushimoto ile 31 Temmuz 1994 yılında imzalanan protokolü doğrulayan Meclis kararının ve Bakanlık onayının bulunamaması nedeniyle de Mersin ile Kushimoto şehirleri arasında kardeş şehir ilişkisi kurulması için yeniden Meclis kararı alınması ile ilgili konu oy birliğiyle kabul edildi.

 

Gündem Dışı Konuşmalar Bölümü’nde Meclis üyelerinden gelen sorulara Mersin Büyükşehir ve MESKİ bürokratları tarafından tek tek yanıt verildi. Maddelerin görüşülmesinin ardından Meclis toplantısı sona erdi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.