Sağlık » Yerel »

MERSİN'E OBEZ SAĞLIK AMBULANSI

Sağlık Bakanlığı, Mersin ıİl Sağlık Müdürlüğü'ne 1 adet tam donanımlı Obez Ambulans tahsis etti.


@mersinhaber 'i takip et
Sağlık Bakanlığı, Mersin ıİl Sağlık Müdürlüğü'ne 1 adet tam donanımlı Obez Ambulans tahsis etti.

Mersin  İl Sağlık Müdürlüğü   Sağlık  Bakanlığı  tarafından tahsis edilen  Obez Ambulans  ile ilgili olarak şu açıklamayı yaptığı açıklama şöyle:

"Bakanlığımız tarafından İl Ambulans Servisi Başhekimliğimize 1 adet tam donanımlı Obez Ambulans tahsis edilmiştir. İl Ambulans Servisi Başhekimliğimize tahsis edilen obez ambulans ile aşırı kilolu vatandaşlarımıza daha kaliteli acil sağlık hizmeti sunmanın yanı sıra ilimizin kırsal bölgelerine de hizmet götüreceğiz. Tahsis edilen tam donanımlı obez ambulansı ile birlikte İl Ambulans Servisi Başhekimliğimiz bünyesinde hizmet veren obez ambulans sayımız 2 ye çıkmıştır.
Obez ambulanslarımız, 150 kg ila 300 kg arasındaki vakalarda kullanılmaktadır. Ambulansların içi kadar sedyeler de geniş tasarlanmış olup ayrıca hastaların rahat taşınabilmesi için sedyeler asansörlü sistem yardımıyla kullanılmaktadır. Böylece aşırı kilo problemi olan vatandaşlarımız daha rahat taşınabilmekte ve rahat bir şekilde nakilleri yapılmaktadır."

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.