Akdeniz » Yerel »

MTSO Komite Üyeleri güçlü network ağı için bir arada

MTSO Meslek Komitesi Üyeleri işbirliklerini güçlendirmek, diyaloglarını artırmak için Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı’nda bir araya geldi. Gün boyu katıldıkları etkinlikte bir taraftan birbirlerini daha yakından tanıma fırsatı bulan komite üyeleri diğer taraftan kişisel gelişimlerine katkı sunacak eğitimler aldı.


@mersinhaber 'i takip et
MTSO Meslek Komitesi Üyeleri işbirliklerini güçlendirmek, diyaloglarını artırmak için Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı’nda bir araya geldi.

Gün boyu katıldıkları etkinlikte bir taraftan birbirlerini daha yakından tanıma fırsatı bulan komite üyeleri diğer taraftan kişisel gelişimlerine katkı sunacak eğitimler aldı.
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı düzenlendi. Komite Üyeleri’nin yanı sıra toplantıya MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, Meclis Başkanı Hamit İzol, Yönetim Kurulu ve Meclis Divan Kurulu Üyeleri de katıldı. Gün boyu devam eden toplantıda Business Networking Akademi Kurucusu Ertuğrul Belen katılımcılara “Networking ve Hızlı İşbirliği Seansı” uygulamalı eğitimi verirken Suna Okur Eğitim ve Danışmanlık Kurucusu Suna Okur ‘Sosyal Davranış Kuralları ve İmaj Yönetimi” konularında bilgilendirdi. 

Eğitimde güçlü bir network ağı kurmak için neler yapılması gerektiğinin ipuçlarını veren Belen, ticari ilişkilerde doğru ilişkiler kurma yöntemlerinden tanışma yöntemlerine ve ilişkilerin güçlü şekilde sürdürülebilirliğini korumaya yönelik yapılması gerekenlere değindi. Teorik anlatımın ardından gerçekleştirilen uygulamalarla eğitim son buldu.  Sosyal davranış kuralları ve imaj yönetimi eğitimi veren Okur ise imajdan, tanışma ve tanıştırma kurallarına, giyim kuşamdan selamlamaya, oturmadan makam temsili kurallarına, toplantı protokolünden sofra adabına kadar birçok alanda bilgi paylaştı. 

Çakır: “MTSO Mersin’in bugünü, geleceğidir”
Toplantının açılışında konuşan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır sözlerine Odanın omurgasını oluşturan komite üyelerini etkin ve verimli çalışmalarından dolayı tebrik ederek başladı. “Bugün artık başta mesleki eğitim olmak üzere kentsel dönüşümden üretime, ticaretten kentin kültür ve sanatına, tanıtımından temsiline her yerdeyiz” diyen Çakır, her derdin ve sorunun çözümünde kapısı ilk çalınan ve destek veren kurum olduklarını belirtip, “Bu emekler için her bir meslek komitesi üyemize teşekkür ediyorum” dedi. Ardından MTSO’nun yürüttüğü projeler hakkında katılımcıları bilgilendiren Çakır, Mersin’de mesleki eğitimde bir Mersin Modeli oluşturulması yönündeki çalışmalardan verimlilik ve kümelenmeye, dış ticaretten sürdürülebilirliğe, kurumlar arası işbirliklerinin güçlendirilmesinden birlikte hareket etme kültürüne kadar artık birçok alanda farkındalık oluşturma aşamasını geçip teoriden uygulamaya geçirecek hale geldiklerini söyledi. Kısa sürede bu konularla ilgili olumlu adımları komite üyeleriyle birlikte atacaklarını ifade eden Çakır, şunları söyledi: 
“Sonuç olarak;  hem Odamız, hem de Mersin bizlerden çok şey bekliyor. TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’nun açıklamasıyla; Türkiye’nin şu anda en etkin çalışan, en nitelikli proje üreten, hizmet kalite standartlarıyla en önemli ilk beş ticaret ve sanayi odası arasındayız. Nasıl ki Türkiye’de birçok ilki gerçekleştiren Oda bizsek herkes bilsin ki meslek komitelerimizle, meclisimizle, yönetimimiz ve çalışanlarımızla, kent ekonomisindeki yeşil dönüşümü, dijitalleşmeyi, verimliliği, kümelenmeyi ve yenilikçi mesleki eğitimi hayata geçirecek kurum da yine biz olacağız. Türkiye’ye de örnek olacağız.”
TOBB ve MTSO olarak gündeme getirilen ve artık kamu tarafından da planlara alınmaya başlanan Orta Anadolu Sanayi Koridoru ve Doğu Akdeniz Ekonomi Bölgesi’ne de dikkat çeken Çakır, Mersin’in, ekonomik anlamda Türkiye’nin yeni İstanbul’u, bölgeninse Türkiye’nin yeni Marmara Bölgesi olmaya aday olduğunu vurguladı. “Bunu görelim, planlarımızı buna göre yapalım” diyen Çakır, kentin de bu hızlı değişime hazırlanması gerektiğini söyledi. 

İzol: “Diyaloglarımızın artması önemli”

Meclis Başkanı Hamit İzol da komitelerin çalışmasının önemine dikkat çekerek, komitelerin çalışmasının yönetim ve meclisin çalışmasına yön verdiğini aktardı. Daha büyük projelere imza atılması kent ekonomisine katkı sunulması için diyalogların artırılması gerekliliğine de değinen İzol, düzenlenen ortak toplantıların da bu amaca hizmet ettiğini söyledi. 


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.