Anamur » Yerel »

Dünya Hayvanları Koruma Gününde Minik Ellerden Doğaya Destek

Mersin Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Anamur Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Dünya Hayvanları Koruma Gününde etkinlik düzenledi.


@mersinhaber 'i takip et
Mersin Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Anamur Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Dünya Hayvanları Koruma Gününde etkinlik düzenledi.
Etkinlik kapsamında 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü vesilesiyle, Anamur Kıbrıs ilkokulu ana sınıfı öğrencileriyle birlikte Recep Tayyip Erdoğan orman parkında, ormanlarımızın doğal ekolojisi hakkında sohbetler edildi.
Sohbet sonrasında minik öğrencilere kuş yuvaları dağıtılarak kuşların yuvalanıp popülasyonunun artması amacıyla önce ormanlardaki biyoçeşitliliği artırmak ve zararlı böcekler ile mücadele etmek için kullanılan kuş yuvaları hakkında bilgiler verildi. Ormanlarda yaşamını sürdüren Baştankara, Sıvacı kuşu, Ağaçkakan ve Sığırcık gibi kuş türlerinin zararlı böcekler ile beslenerek, doğal dengeyi sağladığı konusunda öğrenciler bilgilendirilerek kuş yuvaları ormanlık alanlardaki ağaçlara asıldı.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.