Tarsus » Yerel »

MERSİN ALZHEİMER DERNEĞİ TARSUS GRUBU '4 EKİM HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ'NDE HAYVAN DESTEKLİ TERAPİ'NİN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ

Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu '4 Ekim Hayvanları Koruma Günü' dolayısıyla 'Hayvan Sevgisi'nin ve 'Hayvan Destekli Terapi'nin önemine dikkat çekti.


@mersinhaber 'i takip et

Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu '4 Ekim Hayvanları Koruma Günü' dolayısıyla 'Hayvan Sevgisi'nin ve 'Hayvan Destekli Terapi'nin önemine dikkat çekti.
Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu '4 Ekim Hayvanları Koruma Günü'nde Tarsus Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi Bahçesi'ni her gün ziyaret eden sokak hayvanlarına karşı sorumluluklarını doğanın bütünlüğünü korumak adına yerine getirdiklerini belirterek' Hayvan Sevgisi' ve 'Hayvan Destekli Terapi' ile ilgili bilgilendirme yaptı. Bilgilendirmede; "Hayvanların da sevgiye ihtiyacı vardır. Onlara değer vermek, onları korumak ve hayatta kalmalarına destek vermek her insanın temel görevidir. Hayvanlarla vakit geçirmek, stresi azaltır, mutluluğu ve huzuru artırır. Hayvan sevgisi, doğal yaşamın korunmasına ve biyoçeşitliliğin sürdürülmesine katkıda bulunur. Hayvanlarla kurulan pozitif ilişkiler, insanların duygusal ve ruhsal refahını artırır. Hayvan Destekli Terapi'nin ise Alzheimer ve demans hastalarına ümit verici faydaları vardır. Hem psikolojik, hem bedensel faydaları oldukça çoktur. Hayvan Destekli Terapi motor becerilerini, ortak hareketi, yardımlı veya bağımsız hareketi, başkalarıyla etkileşimi, hayata bakış açısını, sosyal becerileri ve kişi ile sağlık profesyonelleri arasındaki ilişkiyi geliştirir: özgüveni, sözlü iletişimi, faaliyetlere katılma istekliliğini ve egzersiz yapma isteğini artırır, kişiyi daha mutlu eder; depresyonu, yalnızlığı, izolasyonu, can sıkıntısını ve anksiyeteyi azaltır. Ayrıca, hayvanlarla iletişim kurmak çocukların sosyal ve duygusal gelişimine katkıda bulunur. Çocuklara iletişim kurma becerisi ile birlikte doğaya ve canlılara karşı sorumluluk bilinci kazandırır" bilgilerine yer verdi.  Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu herkesin ikamet ettiği mahallede doğanın vazgeçilmez bir parçası zararsız tüm hayvanlar için belirli noktalara su ve mama bırakarak öğün yemeklerinden kalanları sokak hayvanları ile paylaşmaya davet etti.
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.