Yenişehir » Tarsus » Mut » Mezitli » Anamur » Yerel »

YAŞ ALMIŞ VATANDAŞLAR BÜYÜKŞEHİR İLE İKİNCİ BAHARLARINI YAŞIYOR

YAŞ ALMIŞ YURTTAŞLAR, BÜYÜKŞEHİR’LE KENDİ GÜNLERİNİ DOLU DOLU GEÇİRDİ... BÜYÜKŞEHİR, YAŞ ALMIŞ YURTTAŞLARIN HER ANINDA YANINDA


@mersinhaber 'i takip et

Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Mersin’de yaşayan her yurttaşın her anında yanında olan Mersin Büyükşehir Belediyesi, yaş almış yurttaşların yaşam kalitesini artırmak ve sosyal hayatın içerisinde daha fazla yer almalarını sağlamak amacıyla etkinlikler düzenlemeye devam ediyor. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Emekli Evi’nden faydalanan yaş almışlar, ‘1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü’  kapsamında, kendi günlerini Büyükşehir’le dolu dolu geçirdi.

 

Bu kapsamda Anamur Emekli Evi üyeleri Anamur sahilinde kendi akranlarıyla bir araya geldi. Deniz manzarası eşliğinde şarkı ve türkülerle halay çekip oyun oynayan yaş almışlar keyifli bir gün geçirerek, kendi günlerinin tadını çıkardılar. Etkinlikte Büyükşehir ekipleri, çeşitli ikramlarda bulundu.

 

Yenişehir Emekli Evi üyeleri ise, Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Tarsus Gençlik Kampı’nda ağırlandılar. Doğanın içerisinde, tertemiz havada güzel vakit geçiren Yenişehir Emekli Evi sakinleri, Büyükşehir Belediyesi Türk Müziği Orkestrası’nın konseriyle de eğlenceli ve güzel zaman geçirdiler. Mezitli, Halkkent ve Tarsus Emekli Evi üyeleri de farklı etkinliklerle kendi günlerini kutladılar. Yaş almışlar için hazırlanan etkinlikler 3 gün sürdü.

 

Yıldırım: “Büyükşehir Belediyesi, emeklilerimizin ve yaşlılarımızın her zaman yanında olacak”

Yaş almış yurttaşları Tarsus Gençlik Kampı’ndaki etkinlikte yalnız bırakmayan Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Engin Yıldırım, “Ülkemizde özellikle emeklilerin yaşamış olduğu ekonomik ve sosyal zorluklar karşısında, biz emeklilerimize destek olmak istiyoruz. Bu destekleri yaşlılarımıza ve emeklilerimize Emekli Evi’nde hizmet ederek, orada kaliteli vakit geçirmelerini sağlayarak, sağlık kontrollerini ve sağlık taramalarını yaparak, bilgilendirme toplantılarıyla, konserlerle, gezilerle yerine getiriyoruz. Kısacası onlara hem sağlık, hem de sosyal alanda destek vererek, daha kaliteli bir yaş almışlık dönemi yaşatmak istiyoruz” dedi. Yaşlılar Haftası dolayısıyla Tarsus Gençlik Kampı’nda bulunduklarını sözlerine ekleyen Yıldırım, “Yaş almış vatandaşlarımızla farklı bir yerde, farklı bir ortamda birlikte olmak istedik. Tarsus Gençlik Kampı, onların keyifle vakit geçirdiği güzel bir alan. Mersin Büyükşehir Belediyesi, emeklilerimizin ve yaşlılarımızın her zaman yanında olacak” diye konuştu.

 

Keskin: “Yaş almışlarımızın yaşam kalitesini yükseltmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz”

Anamur Emekli Evi Sorumlusu Cansen Beşlik Keskin, Anamur sahilinde yaş almışlarla bir araya geldiklerini kaydederek, “Anamur Emekli Evi’miz yeni açıldığı için, bu bizim ilk etkinliğimiz. Etkinliğimizde keyifli vakit geçirdik ve eğlendik. Çeşitli ikramlarda bulunduk. Önümüzdeki günlerde Emekli Evi’mizde sağlık taramaları, spor ve birçok çeşitli aktivite düzenlemeyi de planlıyoruz. Yaş almışlarımızın yaşam kalitesini yükseltmek adına, onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak 7’den 70’e çocuk, kadın ve yaş almış yurttaşlarımızın her zaman yanındayız ve destek olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Emekli Evi üyeleri, akranlarıyla birlikte keyifli vakit geçirdi

Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Yenişehir Emekli Evi üyelerinden Serap Yapsaklı, etkinliğe katıldığı için memnun olduğunu ifade ederek, “Bu tür etkinlikler hoşumuza gidiyor. Hem sosyal bir ortam sağlanıyor, hem de uzun zamandır göremediğimiz arkadaşlarımızla karşılaşıyoruz. Ayrıca yeni insanlarla tanışma ve bilgi alışverişinde bulunma imkanımız da oluyor. Bugün için düşünülmüş çok güzel bir etkinlik. Ayrıca Emekli Evi’nde verilen hizmetler de çok güzel. Hani bir emeklinin gidip bir yerde oturma ihtiyacı olduğu zaman gidip orada zaman geçirmesi, gerçekten bizim hoşumuza gidiyor” şeklinde konuştu.

 

Etkinliğe katılan yaş almış yurttaşlardan İsa Sezer ise, “Emekli Evi, Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği çok güzel bir proje. Sabah evinden çıkan bir emekli, akşama kadar gidiyor, orada oturuyor. Tertemiz çayını, kahvesini ücretsiz içiyor. Bir de 15 günde bir veya ayda bir böylesi etkinlikler yapılıyor, o da çok güzel oluyor. İkramları da oluyor bu arada gittiğimiz yerlerde. Tüm bunlardan dolayı herkes çok memnun” dedi.

 

Yaş almışlar, kendi günlerinin tadını doyasıya çıkardı

Anamur Emekli Evi üyelerinden Abdurrahman Çetin, Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlayışı ile yönetilen bir belediye olduğunu kaydederek, “Başkanımız Vahap Seçer, sosyal belediyeciliğe önem veriyor. Sosyal projelerini izliyoruz. Refakatçi Evi, Mahalle Mutfağı, Yaşlılar Günü için program yapıyorlar. Yaşlılara hizmet yerel yönetimden geçiyor ve yerel yönetimler sahip çıkıyor. Hoş vakit geçirdik ve zevk aldım” diye konuştu. 

 

Anamur Emekli Evi sayesinde yeni arkadaşlar edindiğini söyleyen Zeynep Harput, “Çok güzel ve değişik bir etkinlik oldu. Açık hava ve denizin dibindeydik. Kendi başına kalmak çok zor. Böyle etkinliklerle bize yaşama sevinci, moral ve güç geliyor. Bu etkinlikler bizi hayata bağlıyor” derken, eşi İbrahim Harput da etkinliği çok güzel bulduğunu belirterek, “Vahap Başkanımız sayesinde, insanlar görmediği hizmetleri görür oldu. Başkanımızın çok değerli hizmetleri var. Biz çok memnunuz. Anamur Belediye Başkanı ile koordinasyonlu bir şekilde çalıştıkları için, daha güzel bir hizmet sunuluyor” dedi.

 

Emekli öğretmen Fatma Karabulut ise, Başkan Vahap Seçer’in her ilçede izi olduğunu ve çok güzel çalışmalar yaptığını söyleyerek, “Başkanımız, köylüyü kentliyi her zaman ziyaret ediyor. Bütün öğrencilere destek oluyor. Hastaların gittiği Refakatçi Evi var. Tüm çalışmalarını takdir ediyorum. Başkanımız, zaten bu başarıları sayesinde 2. kez seçildi. Etkinlik de çok güzeldi ve herkes eğlendi” ifadelerini kullandı. 


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.