Tarsus » Yerel »

Tarsus’ta Lise Öğrencilerine Çorba İkramı Başladı

Tarsus’ta lise öğrencilerine yönelik olarak başlatılan çorba ikramı etkinliği “Devletin Eli Sofranın Bereketi” adıyla 2 Ekim itibarıyla hayata geçirildi.


@mersinhaber 'i takip et
Tarsus’ta lise öğrencilerine yönelik olarak başlatılan çorba ikramı etkinliği “Devletin Eli Sofranın Bereketi” adıyla 2 Ekim itibarıyla hayata geçirildi.

Tarsus Kaymakamlığı, Türk Kızılayı ve Tarsus Müftülüğü’nün iş birliği ile organize edilen bu etkinlik, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli çerçevesinde gençlerin yardımlaşma, dayanışma ve toplumsal sorumluluk bilincini kazanmalarına yardımcı olmayı hedefliyor. Bu sabah Tarsus Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen çorba ikramı etkinliği, öğrencilerin ders öncesi sıcak bir çorba ile güne başlamasını sağlıyor. Bu projenin gençleri hem fiziken hem de ruhen güçlendirmeye yönelik bir adım olduğunu belirtilirken, gençlerin milli değerlere bağlı bireyler olarak yetişmesini ve yardımlaşma ruhunu kazanmalarını sağlanıyor Hem de toplumsal dayanışmayı pekiştiriyor. Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Anteplioğlu da etkinliğin gençlerin okula bağlılıklarını artıracağını ve onların topluma faydalı bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlayacağını söyledi. Proje kapsamında çorba ikramı, yıl sonuna kadar Tarsus’taki 14 farklı lisede her hafta devam edecek. Sosyal sorumluluk faaliyetleri çerçevesinde gerçekleştirilen bu etkinliğin, öğrencilerin beslenme ihtiyaçlarını karşılamakla kalmayıp, aynı zamanda yardımlaşma ve paylaşmanın önemini yaşamaları için bir fırsat sunduğu ifade edildi. Etkinlik, sabah saat 07.30’da öğrencilerin derse başlamadan önce sıcak bir çorba ile buluşmasıyla gerçekleşiyor. Projenin, eğitim sürecine aktif katılımı teşvik etmenin yanı sıra gençlere toplum bilincini aşılamada da önemli bir adım olduğu vurgulandı.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.