Sağlık » Yerel »

MERSİN’İN YAŞ ALMIŞLARI BÜYÜKŞEHİR İLE DAİMA GENÇ

Mersin Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde yapılan hizmetlerle Mersin’de yaş almış vatandaşlar da hem mutlu hem huzurlu bir hayat sürüyor.


@mersinhaber 'i takip et

Mersin Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde yapılan hizmetlerle Mersin’de yaş almış vatandaşlar da hem mutlu hem huzurlu bir hayat sürüyor. Büyükşehir bünyesinde verilen evde sağlık ve bakım hizmetlerinden yaş almışların sosyal hayatını güzelleştiren etkinliklere kadar birçok hizmet yaş almışları memnun etmeye devam ediyor.

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, göreve geldiği günden bu yana özen ve hassasiyetle yaklaşılan yaş almışlar, sevildiğini ve düşünüldüğünü bilerek Mersin’de mutlu bir hayat sürüyor. “Ben sizin başkanınız olduğum sürece sizi hiç kimseye muhtaç etmeyiz. Biz büyüklerimizi, vatandaşımızı kendi öz annemiz, öz babamız, öz akrabamız gibi koruruz, benimseriz” diyen Başkan Seçer, ekibi ile her daim yaş almış yurttaşların yanında.

 

Bünyesinde bulunan her biriminde yaş almışlarına yönelik hizmetleri önceleyerek, onların hayatlarını kolaylaştırmayı hedefleyen Mersin Büyükşehir Belediyesi, bugüne kadar binlerce yaş almışın hayatına dokundu. Kent genelinde hizmet veren ‘Emekli Evleri’nde çeşitli etkinlikler düzenleyen Büyükşehir Belediyesi, yaş almışların emekliliğinin tadını çıkarmasını sağlıyor. Emekli Evi bünyesinde yapılan zihinsel ve fiziksel aktivitelerin yanı sıra, verilen konserler, kentin farklı noktalarına yapılan gezilerle de sosyal hayattan izole olmadan hayatın tadını çıkarıyor.

 

Yaş almışlara tedavi desteği de Büyükşehir’den

Yaş almışların sağlık kontrolleri de Büyükşehir’in ‘Evde Sağlık ve Bakım’ ekibine emanet. Temel muayene hizmetlerinin yanı sıra fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmeti ile yaş almışların hastaneye gitmeye ihtiyaç duymadan evinde tedavisine destek olunurken, ihtiyaç duyulan alanlar da medikal malzeme desteği sağlanıyor. Hastaneye ulaşımı zor olan yaş almışlar tek telefonla Hasta Nakli ve Ambulans Hizmetleri’nden faydalanarak zorlanmadan hastaneye ulaşabiliyor. ‘Yaşlı Destek Birimi’ ile her gün aranan ve ihtiyaçları sorulan yaş almışların, evde ufak tadilat ve tamirat işleri için ustalar yönlendiriliyor. Temizlik yapamayacak durumda olan yaş almışların evi de Büyükşehir Belediyesi’nin ekibi tarafından düzenli aralıklarla temizleniyor. Banyo, tıraş gibi kişisel temizlikleri de ekipler tarafından gerçekleştirilen yaş almışlar kendini asla yalnız hissetmiyor.

 

Aşhanede pişiyor, yaş almışların evine kadar gidiyor

Sosyal belediyecilik anlayışıyla ortaya koyduğu birçok proje sayesinde Türkiye’ye örnek olan Büyükşehir Belediyesi, evinde yemek yapamayacak durumda olan yaş almışların yemeklerini ayaklarına kadar götürüyor. Her gün tencereleri kaynayan Aşhane’de pişen yemekler; yoksulluk, engellilik veya sağlık sorunu gibi nedenlerden dolayı evde yemek yapamayan yaş almışların sofrasına haftanın 5 günü ücretsiz bir şekilde ulaşıyor.

 

Halk Kart’la maddi destek sağlanıyor

Mersin Büyükşehir’in dar gelirliye en büyük destek projesi olan Halk Kart uygulaması, yaş almışların yararlandığı bir diğer uygulama. Başkan Vahap Seçer’in 2019 yılında göreve gelir gelmez hayata geçirdiği Halk Kart uygulaması, ekonominin oldukça kötü gittiği son yıllarda kıt kanaat geçinmeye çalışan yaş almışların mutfak ihtiyaçları için en büyük desteklerden biri oluyor. Yaş almışlar, her ay Halk Kart hesabına yatan bakiye ile temel mutfak ihtiyaçlarını giderebiliyor.

 

Mobil kuaför ile kuaför hizmeti ayaklarına gidiyor

Büyükşehir’in yaş almışlara en büyük desteğinden biri de ilçe ilçe gezen Mobil Kuaför aracı. Özellikle kırsal bölgelere giden Mobil Kuaför aracı, yaş almış kadın ve erkeklerin en temel kişisel hijyen ihtiyaçlarından biri olan kuaför hizmetini veriyor. Özellikle kadınlar için kuaför hizmetinin sınırlı olduğu çoğu noktada yaş almışların imdadına Mobil Kuaför aracı yetişiyor. Yaş almışlar bu sayede kent merkezine inme derdinden kurtulurken, ücretsiz olması da cüzi miktardaki emekli aylığıyla geçinmeye çalışan yaş almışlar için sevindirici başka bir nokta oluyor.  

 

Yaş almışlar ‘Gülümse Alzheimer Yaşam Merkezi’ ile gülümsüyor

‘Gülümse Alzheimer Yaşam Merkezi’ de Büyükşehir’in yaş almışlara hizmet verdiği bir diğer nokta. İlerleyen yaşla birlikte mustarip olunan Alzheimer ve demans hastalığının ilk evresinde olan yaş almışların hizmet aldığı Gülümse Alzheimer Yaşam Merkezi’nde yapılan etkinlikler sayesinde hastalığın ilerlemesinin önüne geçiliyor.

 

Dosthane ile yaş almışlara uzanan yardım eli

Büyükşehir’in ‘Dosthane’ adıyla verdiği ‘Refaketçi Evi’ hizmeti kırsal mahallelerden hastane için merkeze gelerek şehirde konaklama imkanı olmayan her yaştan ve sosyo ekonomik düzeyden vatandaşa konaklama imkanı sunduğu gibi kapısını yaş almışlar için de sonuna kadar açık tutuyor.

 

Sosyal aktivitelerle yaş almışlar genç kalıyor

Özellikle; Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ile Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı öncülüğünde yaş almışlar için düzenlenen gezi aktiviteleri yaş almışların genç kalmasını sağlıyor. Farklı mottolarla düzenlenen deniz etkinlikleri, turistik bölge gezileri, piknikler ve tekne gezileri gibi sosyal aktiviteler, onların kaynaşmasını sağlıyor. Evde kalıp sosyal hayattan izole olmaları engellenen yaş almışlar, Büyükşehir’in etkinlikleri sayesinde kaliteli vakit geçiriyor. Her mevsime uygun etkinlik düzenleyen Büyükşehir Belediyesi, bu ülkeye emek vermiş yaş almışların kaliteli bir yaşlılık süreci geçirmesi için manevi desteklerle onların yanında oluyor.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.