Silifke »

Silifke'de Hafızlar taç giydi

Silifke Müftülüğünce düzenlenen dört hafız öğrencinin taç giyme merasimine eğitimden sorumlu İl Müftü Yardımcısı Ümmühan Mert katıldı.


@mersinhaber 'i takip et
Silifke Müftülüğünce düzenlenen dört hafız öğrencinin taç giyme merasimine eğitimden sorumlu İl Müftü Yardımcısı Ümmühan Mert katıldı

Silifke İlçe Müftüsü Dr. Mehmet Seri Doğru’nun gerçekleştirdiği açış konuşmasının ardından İl Müftü Yardımcısı Ümmühan Mert de bir konuşma yaptı. Mert, yaptığı konuşmada hafızlığın öneminden bahsetti.
Mert konuşmasında; “Hâfız sadece Kur’ân-ı Kerîmin kelimelerini, âyetlerini ezberleyen değil, aynı zamanda onun mânâsını kalbine ve ruhuna nakşeden ve gönül dünyasını zenginleştiren bir insandır. Kur’ân’ı içine sindirmiş olan gerçek hâfız yürüyen ve konuşan Kur’ân demektir. Hâfızlar, Peygamberimizin (a.s.m.) özel iltifatına mazhar olan insanlardır” dedi. Konuşmasının sonunda Mert, hafız öğrencileri tebrik ederek hediye takdiminde bulundu.
Hafızlık sınıflarının hocaları da Mert’e çiçek takdim etti. Programa, İl Müftü Yardımcısı Ümmühan Mert, Silifke İlçe Müftüsü Dr. Mehmet Seri Doğru ve eşi Emine Doğru, vaiz, Kur’an kursu öğreticileri ile veliler katıldı.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.