Tarsus » Yerel »

“Halkın sosyalleşecek tesise ve eve ihtiyacı varken ben otel yapamam”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, otel yapmanın kendisinin işi olmadığını belirterek, oteli Turizme yapan işadamlarının yapabileceğini söyledi.


@mersinhaber 'i takip et

Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, otel yapmanın kendisinin işi olmadığını belirterek, oteli Turizme yapan işadamlarının yapabileceğini söyledi.

Tarsus halkının sosyalleşneye, seçim de söz verdiği sosyal konutlara ihtiyacı olduğuna vurgu yapan Başkan Seçer, Yıkılan Şelale otelinin yerine herkesin faydalanabileceği, dinlenebileceği, düğününü yapabileceği sosyal tesis yapacaklarını kaydetti.

Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç'ın göstereceği yere ise seçimlerde söz verdikleri sosyal konut projesini yapmak istediklerini dile getiren Başkan Seçer şunları söyledi:

"Tarsus’ta Şelale Otel yerine çok güzel bir sosyal tesis yapacaklarını aktaran Seçer, belediye başkanı olarak vatandaşların ihtiyacını gözettiklerini söyleyerek, “Ben otelci, turizmci değilim, belediye başkanıyım. Oteli otelciler, yatırımcılar ve parası olanlar yapacak. Belediye yer tahsis eder, bir protokol yapar, onu anlarım ama ben Belediye Başkanıyım. Halkın sosyalleşecek yer ihtiyacı varken ben oraya otel yapamam. Özel idare o vizyonla o zamanlar onu yapmış ama bitti. Şimdi orası yıkıldı ve tertemiz oldu. Biz herkese hitap edebilecek bir proje hazırladık ve bitirdik.  Tarsus'ta ve diğer ilçelerimizde dar gelirli vatandaşlarımızın başlarını sokak evleri yok. Üst gelir grupları için sorun yok yok ama orta ve alt gelir grupları için Mersin merkezde de var, Silifke’ye gidin orada da var. Sosyal Konut sözümüz var. Bunu yine Tarsus Belediyesi ile iş birliği halinde yapacağız ve araziyi Tarsus Belediyesi sağlayacak. Bunun üzerine çalışıyoruz. Modellemesini bizim yapacağımız ama Tarsus Belediyesi ile ortaklaşa yürüteceğimiz bir ‘Sosyal Konut’ projesini Tarsus’ta mutlaka düşünüyoruz. Bu nedenle Tarsus Belediye Başkanımız Sayın Ali Boltaç'ın göstereceği yerde Tarsuslu hemşehrilerimize bütçelerine uygun sosyal evler yapacağız. 2025 yılı içerisinde Tarsus'a Sosyal Evlerin temelini atmak istiyoruz'" dedi.
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.