Yenişehir » Akdeniz » Toroslar » Siyaset » Yerel »

BAŞKAN SEÇER, TOROSLAR BELEDİYESİ’NİN ‘OSMANİYE MAHALLESİ GÜNDÜZ BAKIMEVİ’NİN AÇILIŞINA KATILDI

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Toroslar Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Osmaniye Mahallesi Gündüz Bakımevi’nin açılışına katıldı.


@mersinhaber 'i takip et

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Toroslar Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Osmaniye Mahallesi Gündüz Bakımevi’nin açılışına katıldı. Gündüz Bakımevi; 36-72 ay yaş aralığındaki miniklere hizmet verecek.

 

Toroslar İlçesi Osmaniye Mahallesi’nde düzenlenen açılış töreninde; Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekilleri Gülcan Kış ve Hasan Ufuk Çakır, CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı İzzet Kırılmaz, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Nuriye Arslan, CHP Toroslar İlçe Başkanı Cumali Akbaş, Meclis üyeleri, muhtarlar, kreş öğretmenleri, aileler ve çocuklar yer aldı.

 

Başkan Seçer: “Çocuklarla birlikte aileler de düşünülmüş oldu”

Açılışı yapılan gündüz bakımevinin geleceğin güvencesi olan çocukları aydınlık bir şekilde eğitmek için önemli olduğunu söyleyen Başkan Seçer, “Abdurrahman Başkan çok iyi bir işle başladı. Çocuklarımızı düşünerek Gündüz Bakımevi’ni açıyoruz. Çocuklar geleceğimiz, çocukları düşündü, annelerini de aileyi de düşünmüş oldu” dedi.

 

Toplumda en temel değerin aile olduğunu ve eğitimin orada başladığını söyleyen Başkan Seçer, “Ahlak orada başlar. Doğruluk, dürüstlük, vatan sevgisi, millet sevgisi, insan sevgisi orada başlar. Bir çocuk ailede eğitimini almazsa geleceğinde sorunlar yaşar. Toplumda fark edilir. Gündüz bakım evleri bu eğitimin bir parçası. Aile; devletin güvenli kollarına güvenecek. Ama güvendiği o devletin kaynaklarını kullananlar da Cumhuriyet’in temeline dinamit koyan güçler olmayacak. Abdurrahman Başkan gibi çağdaş, halkçı başkanlar olacak. Kimsenin değirmenine su taşımayacak. Öyle tarikatıymış cemaatiymiş, onlar değil. Bizim önderimiz belli; Gazi Mustafa Kemal. Bayrağımız ay yıldızlı al, bayrak. Bundan kimsenin şüphesi yok. Bu yolda devam edeceğiz” diye konuştu.

 

“Toroslar’a halkın ta kendisi geldi”

“Otuz yıllık bir saltanat Toroslar’da çöktü. Halkımıza teşekkür ediyoruz” cümleleriyle konuşmasını sürdüren Başkan Seçer, vatandaşların verdiği sorumluluğun ve yükün farkında olduklarının altını çizerek, “Büyükşehir olarak nasıl geçtiğimiz 5 yıl Toroslar’ı ihmal etmediysek, diğer ilçelerimizden bir fark gözetmeksizin hizmet sunduysak, ihtiyacı olanlara imkanlarımız dahilinde destek verdiysek, yolunu yaptıysak, suyunu yaptıysak, kadınına, çocuğuna, fakirine, baktıysak yine devam edeceğiz. Ama bir farkla; ikinci 5 yılda Abdurrahman başkanla yürüyeceğiz ve yürüyoruz da” ifadelerine yer verdi.

 

Abdurrahman Yıldız’ın talan edilmiş bir belediyeyi ayağa kaldırmaya çalıştığının altını çizen Başkan Seçer, “Seni kutluyorum. Talan edilmiş bir belediye ayağa kaldırmaya uğraşıyorsun. Bunun şahidi benim. Buradan Mersin halkına sesleniyorum; yerle yeksan olmuş bir belediyeyi ayağa kaldırmaya çalışıyor. Güneş balçıkla sıvanmaz, gerçekleri örtemezsiniz. Eski düzen bitti, halk geldi, halk. Halkın ta kendisi geldi. Birlikten güç doğar. Biz halkımızın yanındayız. Rengine, etnik kökenine, partisine bakmayız, bakmadık, bakmayacağız da. Hizmetlerimizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

 

“Halkımıza verdiğimiz sözü yerine getireceğiz”

Başkan Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Toroslar’da yapımı süren tesislerini geçtiğimiz günlerde gezdiklerini anımsatarak, “Bu yaptığımız hizmetler aynı zamanda Abdurrahman Başkanla yaptığımız iş birliğidir, sadece bizim değildir. Birlikten güç doğar. Bizim beraber yürümemizi beklemek Toroslar halkının hakkıdır. Bizlere oy verdiniz. Didişmekten, dalaşmaktan, menfaat bekleyenleri şöyle uzaklaştırarak halkımıza verdiğimiz sözü yerine getireceğiz. Bundan zerre miskal kadar endişeniz olmasın” dedi.

 

Toroslar Belediyesi’nin ekipleri ile Büyükşehir ekiplerinin iş birliği içinde çalıştığını vurgulayan Başkan Seçer, “Çünkü beş yıllık bir deneyimi var. Yeni bir belediye, yeni hareket etmeye çalışıyor. Her noktada iş birliğimiz devam ediyor, devam edecek. Bundan kimsenin endişesi olmasın. Toroslar Belediye Başkanımız Abdurrahman Yıldız’ın nezdinde tüm Toroslar Belediyesi çalışanlarına böyle bir hizmeti ilçemize, çocuklarımıza, ailelerimize kazandırdığı için teşekkür ediyoruz. Ayrıca orada eğitmenlerimiz var. Hepsi pırıl pırıl gençlerimiz. Çocuklarımızı eğitmek için hazır bekliyorlar. Çocuklarınız bize emanet. Eminim ki onlara bir anne, bir abla şefkatiyle bakacaklar, onları eğitecekler. İlçemize hayırlı, uğurlu olsun. En kötü günümüz böyle olsun. Birlik içinde, beraberlik içerisinde olalım, ülkemizi de dünyada saygın bir ülke konumuna getirelim” dedi.

 

Başkan Yıldız: “Yeni bir Toroslar için hep beraber çalışacağız”

Göreve geldiği 1 Nisan tarihinden itibaren Toroslar’da yeni bir takvimin başladığını vurgulayan Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, “Toroslar yıllardır ihmal edildi, hakkı olan birçok şeyi alamadı. Toroslar’da her bir mahallesinde, sokağında, evinde artık bütün ihtiyaçların giderileceği yeni bir Toroslar için hep beraber çalışacağız. Toroslar’ı yeniden hep beraber kuracağız. Bu çerçevede bu ilk Gündüz Bakım Evimizin açılıyor olması bizim için büyük heyecan. Çünkü aslında bu sadece Gündüz Bakım Evi açılışı değil, Toroslar’ın yeni döneminin açılışı” diyerek, açılışların birbirinin ardına devam edeceğini müjdeledi.

 

Açılışta ayrıca; CHP Mersin Milletvekilleri Gülcan Kış ve Hasan Ufuk Çakır, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Nuriye Arslan da birer konuşma yaptı.

 

Konuşmaların ardından ‘Osmaniye Mahallesi Gündüz Bakımevi’nin açılış kurdelesi protokol üyeleri ile birlikte kesildi. Son olarak da protokol üyeleri ile birlikte merkez gezildi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.