Spor » Yerel »

MERSİN, TEKNOFEST2024'E EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Mersin olarak Teknofest2024 kapsamında, “İnsansız Su Altı Sistemleri Yarışmaları”na ev sahipliği yaptı.


@mersinhaber 'i takip et
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin olarak Teknofest2024 kapsamında, “İnsansız Su Altı Sistemleri Yarışmaları”na ev sahipliği yaptıklarını bildirdi.

Vali Pehlivan  "Mersin olarak Teknofest2024 kapsamında, “İnsansız Su Altı Sistemleri Yarışmaları”na ev sahipliği yaptık.
Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve T3 Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Selçuk Bayraktar ile birlikte;
TEKNOFEST 2024 “İnsansız Su Altı Sistemleri Yarışması”nın düzenlediği Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzün Olimpik Yüzme Havuzunda yarışmaya katılan hepsi birbiri kadar yetenekli gençlerimiz ile bir araya geldik.
Takım halinde yarışan gençlerimizden projeleri hakkında bilgiler aldık, başarılar diledik.
T3 Vakfı İle Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın işbirliği ve koordinasyonunda düzenlenmekte olan TEKNOFEST 2024 “İnsansız Su Altı Sistemleri Yarışması” ASELSAN’ın yürütücülüğünde Teknofeste en çok proje gönderen bu yıl 164.276 Mersin de gerçekleştirildi.
1.110 takım yaklaşık 6.000 yarışmacı arasında yapılan elemeleri geçen, 16 İlden 45 takım ve toplamda 451 yarışmacının, “Torpido Fırlatma, Su Altı Kabloları Takibi ve Anomali Tespiti, Renk Tespiti ve Kapıdan Geçiş” gibi görevlerde mücadele ettiği İnsansız Su Altı Sistemleri Yarışmasında, milli teknolojiyi daha da ileri noktalara taşıma idealiyle çalışarak, emek sarf ederek geliştirdikleri projeleriyle yarışan tüm takımlarımızı gönülden tebrik ediyorum. 

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.