Yerel »

VALİ PEHLİVAN’IN 19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ MESAJI

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle mesaj yayınladı


@mersinhaber 'i takip et
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle mesaj yayınladı. 
Vali Pehlivan'ın mesajı şöyle:
 
Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921’de Mustafa Kemal Atatürk’e “Mareşal” ve “Gazi” ünvanları verildiği tarihin 103. yıldönümünde; 
aziz vatanımızın özgürlük ve bağımsızlığı için düşmana karşı verdikleri cansiperane mücadele, gösterdikleri üstün cesaret ve fedakarlıkla milletimizin gönlünde müstesna bir yere sahip, gurur kaynağımız kahraman Gazilerimizin “19 Eylül Gaziler Günü” kutlu olsun.
 
Gazilerimiz, "Ölürsek Şehit, kalırsak Gazi oluruz" diyerek vatanımızın bekası için cepheden cepheye koşmuştur. Necip milletimizin birlik ve beraberliğini korumak için üstlendikleri vazifeleri her hal ve şartta gaza ruhuyla yerine getirmiştir. 
 
Gazilerimiz, Malazgirt’ten, Çanakkale'ye, Kurtuluş Savaşın’dan 15 Temmuz’a, terör örgütlerine karşı gerçekleştirilen operasyonlara kadar milli şuurla, vatan aşkıyla istiklalimize ve istikbalimize sahip çıkmıştır. Şehitlerimiz ve Gazilerimiz, ülkemizi, devletimizi, bayrağımızı, milli ve manevi değerlerimizi canından aziz bilmiş, birlik ve bütünlüğümüze yönelen tehditlere karşı gözünü kırpmadan göğüsünü siper etmiştir.
Onlardan aldığımız ilhamla memleketimizin güvenli, huzurlu ve güçlü geleceği için çalışmak, çabalamak hepimizin milli sorumluluğudur.
 
Gaziler Günü vesilesiyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere canlarını vatan için feda eden aziz Şehitlerimizi ve kahraman Gazilerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. 
Hayatta olan Gazilerimizin 19 Eylül Gaziler Günü’nü içten en iyi dileklerimle kutluyor, sağlıklı uzun ömürler diliyorum.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.