Yerel »

ÇOCUK EVLERİNE ANLAMLI ZİYARET

Mevlidi Nebi Münasebetiyle İl ADRB Çocuk Evlerine Ziyarette Bulundu.


@mersinhaber 'i takip et
Mersin İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu (ADRB) tarafından Mevlidi Nebi münasebetiyle Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı çocuk evlerinde kalan çocuklarımız ziyaret edilerek, bu senenin teması olan “Hz Peygamber ve Şahsiyet İnşası” konulu sohbetler gerçekleştirildi.
Çocuk evinde, Hz. Peygamberin Örnek Şahsiyetinden bahseden ADRB’den sorumlu İl Müftü Yardımcısı Ümmühan Mert, gençlere tavsiyeler de bulunarak “İnsanlık iyice tükenmeden, insani değerler tamamıyla yok olmadan Hz. Peygamber (sav)’in inşa ettiği sahabe neslini örnek alarak kötülüklerle mücadele edecek yeni bir erdemliler topluluğunun inşasının zamanı gelip geçmektedir. Özellikle gençler başta olmak üzere tüm müslümanların Hz. Peygamber (sav)’in ahlakı olan Kur’an ahlakını hayatlarının tam ortasına koymaları gerekmektedir. Bu iman, istikamet ve ahlaki kıvama ulaştığımızda zalimler duracak; Gazze’de “yaşamaktan yoruldum” diyen yetim çocukların, gözü yaşlı annelerin yüzü gülecektir.” dedi. Mert, ayrıca çocuk evlerinde görevli Kur'an kursu öğreticilerimize gayretli çalışmalarından ötürü teşekkür etti.
Çocuklara süreli yayınlardan dergi, kitap ve çeşitli hediyelerle ikramlar yapıldı.
Çocuk evlerine yapılan ziyaretleri ADRB’den sorumlu İl Müftü Yardımcısı Ümmühan Mert, İl Vaizlerinden Fatma Özsaraç, Din Hizmetleri Uzmanı Meryem Akarçay,çocuk evlerinde görevli Kur'an kursu öğreticilerinden Selime Fidan, Betül Edibe Dolgun, Yasemin Kurt gerçekleştirdi.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.