Tarsus » Yerel »

Agrohoby Tarım Ürünleri'ne ziyaret

Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa TEKE, uçucu ve esansiyel yağlı bitkiler sektöründen Agrohoby Tarım Ürünleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi yetkilileri Ali YALÇIN ve Sadık YEMİŞ’i ziyaret etti.


@mersinhaber 'i takip et
Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke, uçucu ve esansiyel yağlı bitkiler sektöründen Agrohoby Tarım Ürünleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi yetkilileri Ali Yalçın ve Sadık Yemiş’i ziyaret etti.

Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke, yatırım ve kapasitesini arttıran firma yetkililerine yerel üretime verdikleri destekten ötürü teşekkür ederek “Sektörünüzde, üretimin geliştirilmesi ve kapasite kullanımının artırılmasına yönelik olarak planlamalara ihtiyaç duyulmaktadır. Türkiye’nin toprak ve iklim şartları ile mevcut biyoçeşitliliği birçok bitki türünün yetiştirilmesine imkan tanımaktadır. Ancak iç ve dış pazarın talep ettiği miktar ve kalitede yeterli üretimin olmadığını da biliyoruz. Bu nedenle ekolojik ve ekonomik olarak en uygun alanların bu bitkilerin üretiminin geliştirilmesine yönelik planlamalar da yapılmalıdır. Bu nedenle küçük işletme ölçeğindeki, kurak, meyilli ve marjinal alanlar öncelikli değerini kaybetmemelidir.” Dedi.

Uçucu ve esansiyel yağlı bitkilerin üvey evlat gibi önemsenmeyen bir sektör olduğunu ancak dünya ekonomisinde önemli bir yeri bulunduğunu söyleyen Firma yetkilileri Ali YALÇIN ve Sadık YEMİŞ, “ Türkiye; coğrafi konumu, iklim ve bitki çeşitliliği, tarımsal potansiyeli, geniş yüzölçümü sayesinde tıbbi ve aromatik, Uçucu ve esansiyel yağlı bitkilerin üretiminde ve ticaretinde önde gelen ülkelerden biridir. Ne yazık ki biz kendi elimizle doğada tabii olarak bulunan bu bitkilerimize sahip çıkamıyoruz. Bölgede bu sektörden geçimini kazanan kırsaldaki vatandaşımızda bu sahipsizliğin kurbanı oluyor.”

TOBB Akreditasyon Sistemi kapsamında ziyaretlere eşlik eden Borsa Tescil Memuru Osman Şahin borsa ile ilişkilere ve faaliyetlerine yönelik anket çalışmasını da gerçekleştirmiş oldu.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.