Tarsus » Siyaset » Yerel »

CUMHURİYET HALK PARTİSİ 101 YAŞINDA

Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan Cumhuriyet Halk Partisi’nin 101. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Tarsus İlçe Örgütü tarafından anıta çelenk bırakıldı.


@mersinhaber 'i takip et
Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan Cumhuriyet Halk Partisi’nin 101. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Tarsus İlçe Örgütü tarafından anıta çelenk bırakıldı.
İlçe binası önünde toplanan partililer kortej şeklinde Atatürk Anıtına kadar yürüdüler. Burada İlçe Başkanı Selahattin Şahin, Kadın Kolları Başkanı Figen Acıyiyen ve Gençlik Kolları Başkanı Oğuzcan İlk, çelenk sunumu yaptı. Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu.
CHP Tarsus İlçe Başkanı Selahattin Şahin, burada yaptığı konuşmada, “Bugün 9 Eylül. Halkın Partisi 101 yaşında. Bağımsızlık mücadelesinin sonunda şanlı geçmişimizin kararlılığıyla kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin, ilk partisi Halk Fırkası ile başlayan demokrasi mücadelesi bizlerle bugün devam ediyor. Uçurumun kenarında bir yitik ülkeden, modern Cumhuriyeti inşa eden Büyük Önder ve Kurucu Genel Başkanımız Mustafa Kemal Atatürk’ü ve arkadaşlarını saygı, şükran ve minnetle anıyoruz.
9 Eylül 1923 günü Halk Fırkası olarak kurulan ve sonradan Cumhuriyet Halk Partisi’ne dönüşen Türkiye’nin en köklü ve en büyük örgütü bugün 101.yaşını kutluyor. Bu gurur hepimizindir. Cumhuriyet Halk Partisi’nin tarihi Türkiye tarihidir. Türkiye’nin ilerleme tarihidir. 1923’ten beri, her akşam memleketimizdeki her haneye misafir oluyor, her haneye bizden haber veriyoruz” dedi.
CHP TARSUS GENÇLİK KOLLARI BELGESEL FİLM GÖSTERİMİ VE FOTOĞRAF SERGİSİ DÜZENLEDİ
Cumhuriyet Meydanında düzenlenen çelenk sunumunun ardından parti üyeleri Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus’a Değer Katanlar Kurulu Binası’nda buluştular.
İlçe Başkanı Selahattin Şahin ve partililerin yoğun ilgi gösterdiği belgesel gösteriminde, Kurutuluş Savaşı’ndan başlayarak yaşanan gelişmeler kronolojik sıraya göre anlatıldı.
Türk siyasi hayatında önemli bir yere sahip olan CHP’nin genel başkanlarının yaptıkları faaliyetler ve yakın tarihe ışık tutan gelişmeler slayt şeklinde anlatıldı. Ayrıca, CHP’nin geçmiş çalışmalarını anlatır fotoğraf sergisi de açıldı.
Programa geçmiş dönem Mersin Milletvekillerinden Ali Oksal, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili ve Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Ali Uyan, Belediye Meclis üyeleri, partili yöneticiler, STK temsilcileri ve partililer katıldı.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.