Yerel »

Mersin Siber Polisi’nden Sanal Dolandırıcılara Büyük Operasyon

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, internet üzerinden yürütülen sanal dolandırıcılıklara karşı başarılı bir operasyona imza attı.


@mersinhaber 'i takip et
Siber devriyeler sonucunda, internet sitesi üzerinden üye olan kişilere çeşitli görevler vererek kazanç elde edecekleri vaadiyle toplamda 335.169 TL dolandırıcılık yapan bir suç şebekesi tespit edildi.
Bu kapsamda, Mersin merkezli olarak beş ilde eşzamanlı operasyonlar düzenlendi. Kayseri’de 3, İstanbul’da 1, Antalya’da 1, Kırklareli’de 1 ve Ankara’da 1 olmak üzere toplam 7 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Mahkemeye sevk edilen şüphelilerin tamamı tutuklandı. Operasyon sırasında şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda, suç unsuru taşıyan çok sayıda dijital materyal ve bir ruhsatsız tüfek ele geçirildi.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.