Siyaset » Yerel »

Resmi Açıklama Geldi, Mersin’de Cumhur İttifakı’nın Hangi Parti İle Seçime Gireceği Belli Oldu

İki partinin heyetleri arasında yapılan görüşme sonrası açıklama yapıldı.


@mersinhaber 'i takip et
Yaklaşan yerel seçimler öncesi merakla beklenen konu açıklığa kavuştu. Cumhur İttifakı’nın Mersin Büyükşehir’de Milliyetçi Hareket Partisi adayıyla seçime gireceği kesinleşti. AK Parti’nin Mersin’de büyükşehir belediyesi için aday çıkarmayacağı, MHP’nin adayına destek vereceği açıklandı.
 
Cumhur İttifakı partileri AK Parti-MHP arasında yerel seçim iş birliği için yapılan toplantıların sonuncusu bugün gerçekleştirildi. Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız; 30 büyükşehirin 28’inde AK Parti’nin adayının destekleneceğini, Mersin ve Manisa’da ise MHP adaylarına destek verileceğini duyurdu.
 
Genel Başkan Yardımcısı Yıldız ayrıca, büyükşehir statüsünde olmayan 51 ilin 22’sinde her iki partinin ayrı ayrı kendi adayları ile seçime katılacağını, geri kalan 29 ilde ise iş birliği yapılacağını belirtti.
 

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.