Toroslar » Mut » Erdemli » Yerel »

Mersin’in Yüksek Rakımlı Mahallelerine Kar Yağdı, Mahalle Sakinleri Sabaha Beyaz Örtüyle Uyandı

Toroslar beyaz gelinliğini giydi…


@mersinhaber 'i takip et
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün kar yağışı beklendiğini duyurduğu Mersin’in yüksek kesimleri beyaz örtüye kavuştu. Merkez Toroslar, Mut ve Erdemli ilçelerinde birçok köye kar yağdı.
 
Toroslar ilçesine bağlı Arslanköy’de gece saatlerinde başlayan kar yağışı aralıklarla sabah saatlerine kadar devam etti. Sabah uyanan mahalle sakinleri beyaz örtüyle karşılaştı. Kar kalınlığının 5-10 cm arasında olduğu öğrenildi. Araslanköy mahalle muhtarı Erdal Cengiz, sosyal medya hesabından beyaz örtüyle kaplanan köyünün fotoğraflarını paylaştı. Kar örtüsünün Torosların yüksek kesimlerini kapladığı şehir merkezinden de görüldü.
 
Yüne Erdemli ilçesi Hacıalanı yaylası da kar yağışının etkili olduğu bölgeler arasında yer aldı. İlçenin yüksek kesimlerinde kar örtüsünün bulunduğu kaydedildi. Mut ilçesinde bulunan 1650 rakımlı Sertavul Geçidi ve çevresinde de kar yağışının etkisini gösterdiği bildirildi.
 

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.