Tarsus » Yerel »

Tarsus'ta PKK/KCK Terör Örgütü Destekçilerine Yoğun Operasyon

Mersin Tarsus İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Terörle Mücadele Büro Amirliği, PKK/KCK Silahlı Terör Örgütü destekçilerine yönelik büyük çaplı bir operasyon gerçekleştirdi.


@mersinhaber 'i takip et
Yapılan çalışma sonucunda, çeşitli sosyal medya platformlarında örgütü öven ve destekleyici paylaşımlarla propagandasını yapan, 2014-2016 yılları arasında Tarsus İlçesinde gerçekleştirilen sokak eylemlerine katılan 4 PKK/KCK üyesi tespit edildi.
Drone ve Özel Harekat birimlerinin yoğun katılımı ile gerçekleştirilen operasyon sonucunda 4 şahıs gözaltına alındı. Operasyon sırasında yapılan aramalarda 1 adet ruhsatsız tüfek, 1 adet ruhsatlı tabanca ve çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.
Bu operasyon, terör örgütü PKK/KCK'nın faaliyetlerine karşı halkın güvenliğini sağlama ve toplumu terör unsurlarından arındırma amacıyla gerçekleştirilen önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Gözaltına alınan şahısların, adli süreç içerisinde haklarındaki suçlamalarla ilgili yargılanacakları belirtildi.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.