Tarsus » Yerel »

Haydi Ekiplerimiz, Uçan Kuşa Güven Veriyor

Mersin Emniyet Müdürlüğü, Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği tarafından Huzurkent Bağlarbaşı Mahallesi kırsal alanlarında yürütülen av ve yaban hayatı koruma çalışmaları kapsamında önemli bir başarı elde edildi.


@mersinhaber 'i takip et
İğne yapraklı çam ağaçlarıyla çevrili alanda gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda, nesli tükenme tehlikesi altında bulunan "Bayağı Çakır Kuşu" cinsi yırtıcı kuş, tuzak içerisinde bitkin bir halde bulundu. Bu durumu fark eden ekipler, hızla harekete geçerek kuşu tuzaktan kurtardı. Kurtarılan kuş, sağlığına kavuşması için Tarsus Doğa Parkı'na teslim edildi.
Ayrıca, bölgede daha yoğun denetleme amaçlı gerçekleştirilen çalışmalarda elde edilen tuzaklar, ilgili konuyla ilgilenen Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü Av ve Yaban Hayatı Büro Amirliği'ne iletilmiştir. Bu sayede yasadışı avcılık faaliyetlerine karşı etkin bir mücadele sürdürülmekte ve doğal yaşamın korunması için çalışmalar devam etmektedir. Mersin Emniyet Müdürlüğü'nün bu örnek çalışması, çevre bilinci ve hayvan haklarına verilen önemi vurgulamaktadır.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.