Akdeniz » Toroslar » Tarsus » Silifke » Bozyazı » Yerel »

Meteoroloji Uyarı Yapmıştı! Mersin'de Şiddetli Sağanak Hayatı Olumsuz Etkiledi

Mersin'de öğle saatlerinde başlayan ve akşam etkisini artıran şiddetli sağanak yağışlar, kent genelinde önemli olumsuzluklara sebep oldu. Sağanak sonucunda bazı ev ve iş yerleri sular altında kalırken, araçlar yollarda mahsur kaldı.


@mersinhaber 'i takip et
Yağışın etkisiyle Toroslar, Akdeniz, Tarsus, Silifke ve Bozyazı ilçelerindeki yollarda su birikintileri oluştu. Özellikle D-400 kara yolunda trafik aksamalarına neden olan şiddetli yağış, kimi bölgelerde ev ve iş yerlerinde su baskınlarına yol açtı.
Silifke ilçesi Saray Mahallesi'nde bulunan Silifke Atatürk Evi ve Etnografya Müzesi çevresinde su birikintileri meydana geldi. Bu bölgelerde yaşayan vatandaşlar, oluşan su birikintileri nedeniyle zor anlar yaşadı.
Bozyazı ilçesinde ise yağış nedeniyle mahsur kalan araçlarla ilgili belediye ekipleri temizlik çalışmalarına başladı. Mahallelerde oluşan su birikintilerinin tahliye edilmesi için ekipler, gece boyunca çalışmalarını sürdürdü.
Meteorolojinin önceden uyardığı bu şiddetli yağışlar sonrasında, belediye ekipleri ve güvenlik birimleri olası hasarların önlenmesi ve vatandaşların güvenliğinin sağlanması için koordineli bir şekilde çalışmalarını sürdürmektedir. Mersin genelinde benzer durumların yaşanmaması adına halkın dikkatli olması ve yetkililerin uyarılarını takip etmesi önem arz etmektedir.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.