Mezitli » Yerel »

Mersin'de Yıldırım Düşmesi Anı Kameralara Yansıdı

Mersin'de gece saatlerinde etkili olan şiddetli yağışlar, kentte hayatı olumsuz etkilerken, özellikle merkezde adeta göle dönen yollar sürücülere zor anlar yaşattı.


@mersinhaber 'i takip et
Yağışın şiddeti, birçok cadde ve yolun sular altında kalmasına neden oldu. O anlarda yaşananlar ise cep telefonu kameralarıyla kaydedildi.
Meteorolojinin uyarı yaptığı iller arasında bulunan Mersin, gece geç saatlerde merkez Mezitli ilçesinde etkili olan sağanak yağışla sarsıldı. Gündüz saatlerinde batıdaki ilçelerde başlayan yağış, gece saatlerinde merkezi bölgeleri de etkisi altına aldı.
Özellikle Mezitli ilçesindeki bazı cadde ve yollar, ani bastıran yağmur sonucu adeta göle döndü. Sürücüler, su altında kalan yollarda ilerlemekte güçlük yaşadı. Yağışın şiddeti nedeniyle yaşanan bu olumsuz durum, vatandaşlar tarafından cep telefonu kameralarıyla kaydedildi.
Gecenin karanlığında gökyüzünü aydınlatan şimşeklerle birlikte, yıldırımın düşme anı da dikkat çekti. Bu anlar, vatandaşlar tarafından görüntülendi ve sosyal medyada paylaşıldı.
Yağışın ardından ise kentte şiddetli rüzgar etkisini gösterdi. Yarım saate yakın süren yağış ve rüzgar, Mersin'de geçici su birikintilerine ve kent genelinde ulaşımda aksamalara sebep oldu. Kent sakinleri, yaşanan doğa olaylarına karşı dikkatli olunması konusunda uyarıldı. Meteoroloji ekipleri, benzer durumların yaşanmaması için vatandaşları uyararak, güvenli önlemler almalarını tavsiye etti.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.