Yerel »

Mersin Emniyet Müdürlüğü, Kyk Kız Yurdundaki Öğrencilere Terörle Mücadele Konferansı Düzenledi

Mersin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, "Terörü Hep Birlikte Durdurabiliriz" projesi kapsamında, Mersin Üniversitesi KYK Kız Yurdunda öğrenim gören öğrencilere yönelik bilgilendirme konferansı düzenledi.


@mersinhaber 'i takip et
Bu etkinlik, gençlerin terör örgütlerinin eleman kazanma taktikleri konusunda bilinçlendirilmesini amaçlıyor.
Konferans, terör, terörizm, eleman kazanma yöntemleri, şüpheli paketler, araç ve şahıslar, sosyal medyanın kullanımı gibi konuları içerdi. Öğrencilere, terör örgütlerinin propagandalarının etkisiz hale getirilmesi, toplumsal refleks ve bilincin geliştirilmesi, terör dışında şiddete yönelen aşırılıkların ve yeni eleman temin etmelerinin önlenmesi konularında bilgi verildi.
Mersin Emniyet Müdürlüğü'nün bu tür etkinlikleri, gençlerin güvenliği ve toplumsal bilincin artırılması adına önem arz etmektedir. Amacı, gençleri potansiyel tehditlere karşı bilinçli ve dirençli hale getirerek toplumun güvenliğine katkı sağlamaktır. Bu tür bilinçlendirme faaliyetleri, kamu güvenliği açısından büyük önem taşıyor ve genç nesillerin terör ve şiddetle mücadele konusunda bilinçlenmesine katkıda bulunuyor.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.